Aktualno

“Igraju se igre s prometnom povezanosti”

"Igraju se igre s prometnom povezanosti"

Javnost se dovodi u zabludu i igraju se igre s prometnom povezanosti županije. Želimo znati što je Vlada RH odlučila – kazao je na konferenciji za medije

dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, osvrčući se na izjave premijera Milanovića i gradonačelnika Vlahušića o smjeru autoceste do Dubrovnika.

– Županijska skupština je u rujnu 2009. godine jednoglasno donijela deklaraciju o prometnoj izoliranosti županije u kojoj su istaknuti prioriteti: dovršetak izgradnje Pelješkog mosta i autoceste do Dubrovnika te izgradnja brze ceste Dubrovnik-Zračna luka Čilipi – kazao je župan Dobroslavić, dodavši kako je za županiju neprihvatljivo da se u Neumu dvaput prelazi državna granica.

– Pozivamo Vladu Republike Hrvatske da žurno dovrši projekt Pelješkog mosta i na taj način prometno poveže županiju s hrvatskim teritorijem. Također pozivamo Vladu da nastavi gradnju autoceste, ali ne preko Popovog polja, nego Dubrovačkog primorja, sukladno svim važećim prostornim planovima. Druga rješenja ne dolaze u obzir – izričit je bio Dobroslavić, iskazavši očekivanje da se Dubrovnik tretira jednako kao ostala područja u Republici Hrvatskoj.

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist