Zanimljivosti

Idemo planinariti do Močiljske špilje!

Idemo planinariti do Močiljske špilje!

Idemo planinariti do Močiljske špilje! – pozivaju eko-udruge Rijeke dubrovačke djecu i mlade Mokošičane, Eko-Ombliće i aktiviste Zelenog sunca da im se pridruže u subotu, 28. siječnja u 11 sati.

– Nalazimo se ispred Eko centra Zeleno Sunce i pod motom „Živi zeleno, misli zeleno“ krećemo prema toj najduljoj špilji dubrovačkog područja podno brda Somina iznad Pobrežja-geomorfološkom spomeniku Prirode – ističu u svom pozivu eko-aktivisti.

Planinarenje traje oko 1 sat i 40 minuta uz kratke odmore, a uspon ide eko stazama riječkih mrča iznad Mokošice preko  izvora pitke vode Tundrača, Žlijebi ,Petrova sela i Pobrežja prema Močiljskoj špilji.

– Čist zrak ,lijepa dubova šuma,potoci ,izvori vode, zelene livade, ljekovito bilje,ponajviše kadulja i mrča ,stare kamene kuće,rječki tovari  i prekrasan pogled na cijelu Rijeku dubrovačku svaki put nam razgali dušu – poručuju eko-aktivisti te dodaju kako će poslati glasni eko apel za veću brigu o ovome geomorfološkom spomeniku prirode koji je nekada bio turistička atrakcija, a sada je gotovo zaboravljen.

– Sa sobom valja ponijeti uobičajeno, a na povratku u Mokošicu, negdje oko 15.30, sati čeka vas iznenađenje! Dobrodošli svi koji volite planinariti,uživati u netaknutoj prirodei,družiti se! – pozivaju eko-aktivisti iz Rijeke dubrovačke, uz napomenu da se u slučaju jako vjetrovitog vremena ekološko-edukativni izlet odgađa za drugi put, ali će se u Eko centru održati 15. Eko-kviz na temu: „Ne bacajmo već reciklirajmo!“.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist