Grad

IAKO SU PRED RASPUŠTANJEM Vlahušić pred vijećnike šalje ugovor o koncesiji za žičaru

IAKO SU PRED RASPUŠTANJEM Vlahušić pred vijećnike šalje ugovor o koncesiji za žičaru

Iako je dolazak Vladinog povjerenika tek pitanje dana, gradski vijećnici sastat će se u četvrtak, 12. siječnja.

No, izgleda kako neće raspravljati samo o ovogodišnjim dobitnicima nagrada Grada Dubrovnika već i o koncesiji za žičaru. Naime, iz Grada Dubrovnika ističu kako će gradonačelnik Andro Vlahušić, kao predlagatelj, na 27. sjednicu Gradskog vijeća najavljenu za četvrtak uputiti Odluku o dodjeli koncesije za žičaru Dubrovnik-Srđ i Ugovor o koncesiji.

-Nakon što je Ministarstvo financija RH konačno izdalo suglasnost za koncesiju više ne postoje prepreke dovršetku započete procedure i zaključenju ugovora kojim činom će sredstva od koncesijske naknade konačno postati prihod proračuna Grada Dubrovnika, što je i zakonski definirano. Ugovor o koncesiji, sukladno zaključku Gradskog vijeća, predlaže se na razdoblje od 10 godina s varijabilnom koncesijskom naknadom od 15 posto ostvarenih prihoda od prodaje karata za vožnju žičarom, a uključivat će i već prethodno dogovorene pogodnosti za građane. Prijedlog ugovora sadržavat će i obvezu prema kojoj je Excelsa nekretnine dužna platiti koncesijsku naknadu od 8. srpnja 2015. godine, dana stupanja na snagu posljednjeg godišnjeg odobrenja za rad žičare, a što je podsjetimo, prihvaćeno od strane tvrtke vlasnika žičare na sastancima održanim u Uredu gradonačelnika 30. lipnja i 6. srpnja 2015. godine.

Neposredno nakon usvajanja na sjednici Gradskog vijeća Odluka i Ugovor o koncesiji uputit će se Ministarstvu državne imovine kao pravnom sljedniku DUUDI-ja, Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture te Ministarstvu financija, ali i Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske jer će se usvajanjem Ugovora o koncesiji te njegovim potpisivanjem od strane Grada Dubrovnika i tvrtke Excelsa nekretnine ispuniti svi uvjeti za zakonit rad žičare – naveli su iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist