Sport

“I veći od Recca su padali u Gružu!”

Konferencija za medije pred utakmicu juga i PRO Recca

Ne treba puno pričati, treba se dokazati u bazenu – kazao je kapetan Juga Nikša Dobud jutros na tiskovnoj konferenciji uoči superderbija 5. kola LEN Lige prvaka između Juga i PRO Recca u srijedu, 29. siječnja u 17.30 sati na gruškom bazenu.

– Fizički i psihički smo spremni za utakmicu. Svjesni smo važnosti utakmice i protiv koga igramo. Recco zaslužuje respekt. Ipak, moramo se sjetiti naše situacije prije početka sezone, kada smo znali protiv koga igramo i kad nam je bio upitan prolazak skupine. Naše dobre igre u prvom dijelu sezone dale su nam za pravo nadati se prolasku na Final 6. Jedino uz vrhunsku utakmicu, pun Gruž i malo sreće možemo do pobjede. Bit će to vaterpolski spektakl, a nadam se da ćemo odgovoriti s borbenošću, željom i voljom. Napaljeni smo i jedva čekamo da počne utakmica – kazao je Dobud, koji je na upit kako odigrati protiv bivšeg suigrača Aleksandra Ivovića odgovorio: Nikako!, a potom i objasnio:

– Ivović neće početi utakmicu na beku da se ne optereti osobnim greškama. Vjerojatno će početi Gitto i Figari, a on će doći u 2. i 3. četvrtini, kad se ja malo umorim. On je vrhunski igrač, uz Bušlju najbolji bek na svijetu. Utakmicu neće odlučiti ni samo ivović ni samo Dobud. Utakmicu moramo dobiti kolektivnom igrom, pogotovo u obrani. Moramo svesti utakmicu na što manje golova, to je ključ – rekao je Dobud, dodavši kako ne očekuje veliku minutažu Mara Jokovića za Recco.

– Maro je veliki Jugaš, dolazi u Gruž, sigurno mu neće biti lako igrati. Nadam se da nas neće iznevjeriti i da će ostati veliki Jugaš! – poželio je Dobud. Jugov as Nikola Janović kazao je kako Recco jest favorit, ali i da će talijanskom prvaku biti teško u grotlu gruškog bazena pred domaćom publikom.

– Ako Jug odigra od početka jaku i skoncentriranu obranu, možemo se nadati i pobjedi – dodao je Janović. Trener Veselin Đuho kazao je kako je Recco, uz riječko Primorje, favorit skupine, a na svim pozicijama su pokriveni s dva ili tri reprezentativca.

– Bit će izuzetno teško, ali i veći favoriti su padali u Gružu i nadam se da ćemo i ovaj put odgovoriti na najbolji mogući način. Moramo od prve sekunde odigrati fenomenalnu utakmicu, vrhunsku obranu i time se možemo nadati da može pasti i moćni Recco – kazao je Đuho, dodavši kako je riječko Primorje imalo sreću što za Recco nisu nastupili Giorgetti i Joković, obojica najavljeni u sastavu za srijedu.

Đuho je podsjetio kako je Recco pred dva tjedna promijenio i trenera. Tempestinija je naslijedio legendarni Pino Porzio pa je i to motivirajući faktor za Recco.

– Čim su promijenili trenera, znači da su nezadovoljni. Činjenica jest da Recco nije dao koliko se očekivalo, s obzirom na uložena sredstva i direktno oslabljivanje Juga. Zato se i dogodila ta smjena, nadaju se boljem, ali i nas se tu nešto pita – dodao je Đuho.

– Riječ je o momčadi s ukupno 49 trofeja koja nakon četiri kola ima jednak broj bodova kao i mi. Jako su moćna ekipa, ali u Gružu pred našom publikom ne smatram ih favoritima. Povijest je pokazala da se ovdje pored Juga nitko nije uspio naigrati – izjavio je sportski direktor Juga Ognjen Kržić, dodavši kako očekuje odaziv navijača barem jednak onom od prošle subote, kada je na utakmici s Budvom M:Tel i koncert grupe Silente bilo oko dvije tisuće navijača. Kržić je komentirao i prijedlog o novoj, proširenoj regionalnoj ligi.

– Odluka još nije donesena i ništa službeno još nemamo. Liga bi bila najmanje 12, a najviše 16 klubova. Jug nije bio za takav prijedlog, naš prijedlog je Liga 10, koja bi bila puno atraktivnija, a adekvatno bi se i medijski popratila. Uz to, paralelno bi se igrala i hrvatska liga. Imat ćemo vremena još vidjeti kako će se to razviti, ali podržat ćemo regionalnu ligu. Ipak, još uvijek smatramo da bi liga bila atraktivnija s deset klubova. Pogotovo što se u slučaju lige s 16 klubova vratili u utakmice s 15 golova razlike, što nikome nije u interesu i nije bilo atraktivnosti – zaključio je Kržić.

Pročitajte još

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist