Natrag
25.9.2017 20:45

facebook

twitter

google

rss

dulist

I VAS ĆE OSTAVITI ‘NA RUBU PAMETI’ Dragan Despot u KMD-u

5.2.2016 @ 6:33 Dulist Kultura
4;4

Podijelite:

Sutra, 5. veljače u 19 sati u Kazalištu Marina Držića gostovat će Dragan Despot s Krležinim romanom ‘Na rubu pameti’. Despot potpisuje dramaturšku obradu i izvedbu, dok je autor glazbe Arsen Dedić.

Dragan Despot glumac je nevjerojatne scenske energije i unutrašnje koncentracije, jedan od malobrojnih koji s fascinantnom lakoćom govore Krležinu rečenicu i duboko, mogli bismo reći – gotovo organski doživljavaju i posvajaju sudbinu lika.

U dramaturškoj i glumačkoj interpretaciji romana, Despot se promišljeno i precizno usredotočuje na životnu ispovijed intelektualca koji se usudio otvoreno suprotstaviti moralnoj hipokriziji malograđanskog društva i zbog toga podnosi nemilosrdnu osudu.

Sam na sceni,u intimističkom ugođaju, Despot uspijeva snagom svoje glumačke igre gledatelju dočarati sve prostore i situacije u kojima se odigravaju Doktorovi sukobi- od blagovaonice, hotela, sudnice i kaznionice do ludnice.

Iako su glupost i licemjerje svevremenske teme, važno je naglasiti kako Dragan Despot želi i uspijeva Krležu igrati upravo u odrazu našega vremena.

Ova monodrama je 2005. godine odnijela gotovo sve važne hrvatske kazališne nagrade, poput Dujšinove nagrade, Nagrade Vladimir Nazor, Nagrade Marul i Nagrade Slobodne Dalmacije na Marulovim danima te Nagrade Fabijan Šovagović na Festivalu glumaca.

Ulaznice po cijeni 50 kuna možete kupiti na blagajni kazališta. Telefon: 321 088.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana