Hrvatska

I dubrovački zastupnici pomogli su ga tkati. Jedan ne zadugo

I dubrovački zastupnici pomogli su ga tkati. Jedan ne zadugo

Saborski zastupnici iz Dubrovnika Mato Franković i Maro Kristić glasovali su očekivano oprečno za smjeru ministra Marića. HDZ-ov Franković glasovao je protiv smjene, a Mostov Kristić za smjenu. Na koncu je odnos glasova bio 75:75.

Inače, nakon smjene Mostovih ministara Vlaho Orepić, Slaven Dobrović i Ivan Kovačić mogu se vratiti u saborske klupe, potvrdilo je u četvrtak ujutro saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP).

Povjerenstvo je, naime, formalno odobrilo da spomenutima prestane mirovanje zastupničkih mandata, koje su ‘zamrznuli’ kada su otišli u izvršnu vlast.

Orepiću i Dobroviću mandati prestaju mirovati 10. svibnja, Kovačiću dan kasnije, a to znači da Maro Kristić prestaje biti saborski zastupnik.

Zakon, naime propisuje da se mandat aktivira osam dana od dana podnošenja zahtjeva za aktivaciju, pa kako je Kovačić to učinio dan kasnije od kolega, dan kasnije će mu se i aktivirati.

Povratkom bivših ministara u zastupničke klupe, iz njih će otići njihove zamjene Davor Romić, Ljubica Ambrušec i Maro Kristić.
MIP je spomenute odluke donio ekspresno, u manje od pet minuta, i u nazočnosti samo Mostova i HDZ-ovih članova.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist