Aktualno

I 2,5 milijuna kuna je napuhano!

I 2,5 milijuna kuna je napuhano!

Ponovno se potegnulo pitanje subvencioniranja linija prema Općini Konavle. Općina je nedavno dobila nove izračune za subvencioniranje linija koje su dodatno uvećane za 1,2 milijuna kuna, potvrdio nam je načelnik Luka Korda.

– Do sada smo davali 2,5 milijuna kuna, a sad traže 3,7 milijuna uz razliku za 2011. godinu u iznosu od 1,4 milijuna. Oni to traže, a mi nećemo dati. Imamo ugovor na 2,5 milijuna i više od toga nećemo dati. Ako mogu, neka voze. Ionako dajemo više nego što možemo i više nego nam pripada. Ako Župa dubrovačka daje 400 tisuća kuna, onda bi mi trebali plaćati duplo, a ne 6 puta više kao sada. Koja je to računica? – pita se načelnik Općine Konavle Luka Korda te dodaje da u slučaju ako Grad otkaže konavoske linije, nitko od 40-ak Konavljana zaposlenih u Libertasu neće ostati bez posla.
 
– Ukoliko otkažu Županiji, mi ćemo se dogovorit oko prijevoza u Konavlima. Želimo da Libertas ostane, a ako ne, naći ćemo tko će i na koji način vozit. Tko god bude došao ima uzet sve ljude, njih 40-ak, i nitko iz Libertasa, a da je iz Konavala, neće ostati bez posla – naglašava Korda, koji je posebno ogorčen prozivkama dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića da potiče radnike Libertasa na štrajk.

– Takvim izjavama sramoti Grad. Izvan svake pameti je da ja organiziram štrajk, mislim da on treba poći malo u doktora vidjet što mu je s glavom. Ovakvim načinom oni očekuju da Konavle izađu iz Libertasa i onda je to gotova stvar – govori ogorčeno načelnik Korda, i tvrdi kako se u Libertasu nešto 'dobro muti'. Iako se boji da se cijeli scenarij priprema za privatizaciju Libertasa, načelnik Konavala ima plan:

– Ako nam otkažu prijevoz za Konavle, tražit ćemo način kako to riješiti. Mi smo ga već bili našli, ali zbog ljudi koji tamo rade smo odustali od toga. Dođe li do toga da privatiziraju Libertas i da kažu da neće vozit za Konavle, pozvat ću ljude koji su vozači u Libertasu, njih 40-ak i reći ću im evo vam tvrtku i vozite za nas. Te novce što smo davali Libertasu davat ćemo njima i pare će ostat u Konavlima – zaključuje Korda.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist