Grad

HVALA ‘DUBROVNIK’ I SRAMI SE Program ‘Ludog Mora’ nije dovoljno dobar za kućice

HVALA 'DUBROVNIK' I SRAMI SE Program 'Ludog Mora' nije dovoljno dobar za kućice

Poraz nije poraz ako si poražen i prije nego što je utakmica počela. Ovo je kratka priča o nepravdi – piše na svom Facebook profilu zajednica zaljubljenika u more, ribolov, nautiku i dobru spizu, ‘Ludo More’, koji ove godine NISU dobili kućicu na Stradunu.

Evo što su zapisali:

Kroz dvije godine postojanja Ludo More se profiliralo kao vodeća online zajednica svih zaljubljenika u more, ribolov, nautiku i dobru spizu. Iza nas su stotine zajedničkih ribolova, gastro avantura, nezaboravnih druženja i novih prijateljstava. Sve što smo dosad radili, radili smo pošteno i sa stilom. Upravo u tom duhu prijavili smo se na natječaj za zakup adventske kućice u Dubrovniku, u našem gradu. Gradu koji nas je u neku ruku odgojio i zadužio htjeli smo ponuditi nešto novo, nešto inovativno, prihvatljivo, drukčije i zabavnije.

Vođeni vlastitim iskustvom, inovativnošću i vjerom u transparentnost natječaja koji je bio sve samo ne transparentan, prijavili smo se s programom u koji vjerujemo.

Iza slogana ‘(ne)obične dalmatinske kuhinje’ kriju se isključivo domaće i svježe namirnice dubrovačkog kraja poput nezamjenjive svježe ribe, domaćih sireva i pršuta, domaćeg kruha, svježih začina, voća i povrća iz konavoskih, župskih, dubrovačkih, primorskih, peljeških, otočkih i neretvanskih đardina, uvala, podruma i OPG-ova, pripremljene na jednostavan, moderan i zabavan način.

Pripremili smo i bogat tematski program kao što su: Tapas vikend i zvukovi Španjolske, La Bella Figura i okusi Italije, Na klapski način, Tunino novo ruho, Dan Pelješca i peljeških vina, Japanski vikend, Wine Story vinarije “Crvik”, Dan Agroturizma “Brautović” i druge.
Teško je povjerovati da od 16 mjesta nije bilo mjesta za Ludo More, teško je povjerovati da netko ima bolji program od Ludog Mora, a teško je povjerovati da netko uopće i ima program! Ako ima, rado bi ga vidjeli kao što Vi možete vidjeti naš.

Nismo se prijavili da bi stekli slavu, zgrnuli lovu i obogatili se. Prijavili smo se da Dubrovniku pokažemo što znamo i možemo te da se okružimo Vama, predivnim ljudima koje još nismo imali priliku upoznati osim s one druge strane ekrana, na tamo nekom Ludom Moru.

Naposljetku, nije u tome gubimo li igru, već kako gubimo, što s time spoznajemo, čemu nas poraz uči i kako nas to mijenja. Gubiti na ovakav način znači – dobivati.

Vidimo se nekom drugom prilikom.
Hvala ‘Dubrovnik’, i srami se.
Lijepo je biti Ludo More #ludomore

Dubrovački zimski festival Dubrovnik Winter Festival

A vi, dragi čitatelji, u galeriji pogledajte što su ‘Ludo More’ pripremili za kućice i procijenite je li to bilo ‘vrijedno diskvalifikacije’!

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist