Kultura

HUMANITARNI KONCERT Učenici ‘Luke Sorkočevića’ svirali za Vukovarce

HUMANITARNI KONCERT Učenici 'Luke Sorkočevića' svirali za Vukovarce

Učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića večeras su održali humanitarni koncert za Glazbenu školu Vukovar.

– Nije bitno koliko se novca večeras skupi, samim dolaskom građani su dosta pokazali – istaknula je ravnateljica Dubrovačkih knjižnica Vesna Čućić.

Na koncertu su svirali učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića koji su pobijedili na regionalnom natjecanju komornih ansambala u Makarskoj. Slušatelji su punih sat vremena mogli uživati u odlično pripremljenom glazbenom događaju i skladbama koje su ispunile cijelu prostoriju.

– Bilo je i više nego jednostavno organizirati ovakav događaj. Moja imenjakinja i profesorica flaute Đive Kušelj je dala prijedlog. Prihvatio sam ga objeručke. Naravno, puno nam je pomogla gospođa Čućić. Svi smo pod dojmom dana koji se obilježava, a obzirom da je škola u Vukovaru mlada svakako joj je potrebna pomoć za redovan rad – rekao je ravnatelj Umjetničke škole Luke Sorkočevića Đivo Brčić, te dodao kako su jako zadovoljni plasmanom učenika i nadaju se dobrim rezultatima i na državnom natjecanju.

Učenicima koji su se upravo vratili s regionalnog natjecanja potrebno je imati što više nastupa, među raznolikom publikom i u različitim prostorima, kako bi se što bolje uvježbali.

Laura Rakuljić

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist