Hrvatska

HUBOL JOSIPOVIĆU Imenujte nečasne liječnike!

HUBOL JOSIPOVIĆU Imenujte nečasne liječnike!

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) pozvala je Iva Josipovića da mjerodavnim institucijama podastre dokaze i imena liječnika koji se ‘pozivaju na pravo priziva savjesti, a popodne rade pobačaje u privatnim aranžmanina’.

Josipović je to, naime, izjavio, u sučeljavanju s protukandidatima u utrci za predsjednika RH.
– U jučerašnjoj javnoj debati i sučeljavanju s protukandidatima, na pitanje „kako je moglo doći do toga da u nekim bolnicama svi liječnici odbijaju učiniti pobačaj?“ izrekli ste decidirani sud da „neki liječnici koji se pozivaju na pravo priziva, popodne rade te pobačaje u privatnim aranžmanima, što je štetno, kriminalno i nemoralno“.

Dijelimo Vaše stajalište da je selektivni priziv savjesti neprihvatljiv i nemoralan te da kao takav treba biti podložan oštrom sankcioniranju. Obzirom da nemamo spoznaja kojim vi očito raspolažete, a imajući u vidu odgovornost za sprečavanje kriminalnog djelovanja i za javno izgovorenu riječ, pozivamo Vas da javnosti i mjerodavnim institucijama podastrete dokaze na osnovu kojih ste teško optužili neke (a kako niste rekli koje – onda zapravo sve!) liječnike te jasno odgovorite: tko su imenom i prezimenom ti nečasni liječnici, u kojim klinikama rade i gdje obavljaju kriminalnu djelatnost.

U protivnom smatrat ćemo da ste se postali doslijedni u paušalnom ocjenjivanju i degradiranju rada i morala hrvatskih liječnika te da svjesno obmanjujete javnost pri čemu nas liječnike iskorištavate u svrhu svoje predizborne promidžbe – navodi u priopćenju dr. Trpimir Goluža, predsjendik HUBOL-a.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist