Hrvatska

HTZ zatvara predstavništva u Japanu, Španjolskoj i Švicarskoj

HTZ zatvara predstavništva u Japanu, Španjolskoj i Švicarskoj

Hrvatska turistička mreža donijela je odluku o racionalizaciji mreže ispostava i predstavništava u svijetu.

– S obzirom na smanjenje proračuna Hrvatske turističke zajednice za 2016. godinu, nametnula se potreba optimizacije marketinških aktivnosti i koncentracije istih na manji broj operativno najisplativijih taktika, uz istovremeno reduciranje administrativnih rashoda. Dakle, s ciljem postizanja ušteda i oslobađanja sredstava, koja se umjesto za fiksne troškove poslovanja određenih ureda mogu upotrijebiti za operativne marketinške aktivnosti, Sabor HTZ-a je usvojio odluku o zatvaranju predstavništva u Japanu, Španjolskoj i Švicarskoj, dok će se nadležnost nad tržištima Nizozemske i Luksemburga dodijeliti predstavništvu u Belgiji – izvijestili su iz HTZ-a.

HTZ će na navedenim tržištima nastaviti provoditi operativne komunikacijske aktivnosti u domeni oglasnih kampanja, sajmova, PR-a, vođenja društvenih mreža, dok će operativnu nadležnost nad provedbom aktivnosti na tržištu Švicarske preuzeti predstavništvo u Austriji sa sjedištem u Beču.

Inače, trošak mreže predstavništava u 2016. biti će 13 posto manji od troška tijekom 2015. godine, što predstavlja efektivnu uštedu od 4,36 milijuna kuna.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist