GradPolitika

HSS: Željko Raguž je bio loš proizvod i kukavičje jaje

HSS: Željko Raguž je bio loš proizvod i kukavičje jaje

Bivši predsjednik dubrovačkog HSS-a Željko Raguž bio je ”kukavičje jaje i loš proizvod”, a usprkos prijetnjama o izlasku ”95 posto članstva”,u slučaju da središnjica te stranke ne pristane na koaliciju s HNS-ovim Androm Vlahušićem na predstojećim izborima u Dubrovniku, samo su četiri člana HSS-a istupila do subote navečer i to po sili Statuta jer su se kandidirali na drugoj stranačkoj listi, rečeno je u subotu na konferenciji za novinare HSS-a u Dubrovniku.

Predstavnik gradske organizacije HSS-a Ivo Saltarić potvrdio je novinarima kako dosad nije predan nijedan zahtjev za izlaskom iz dubrovačkog ogranka stranke.
”Dosada su istupila samo četiri člana jer su nastupila na drugoj listi što automatski znači brisanje iz članstva po Statutu stranke”, rekao je Ivo Saltarić te na novinarski upit istaknuo kako HSS u Dubrovniku broji trenutno oko 250 članova.
Članica HSS-a Marina Lazarević naglasila je kako se posljednjih dana u tu stranku vraća veliki broj članova koje je Željko Raguž proglasio ”nepodobnim”.
”U HSS se ovih dana vraća jako veliki broj dugogodišnjih starih članova koji su posljednje dvije godine dobili status pasivan, što god to značilo”, rekla je Lazarević te dodala kako su na takav način svi koji se nisu slagali s Raguževom politikom dobili oznaku ”nepodoban”.
”Smatrali smo da je Raguž sposoban voditi HSS, ali se vrlo brzo pokazalo kako je on kukavičje jaje i kako je vanjsko pakiranje krilo loš proizvod”, rekla je Lazarević te istaknula kako je sada bivši predsjednik svojim ”sitnim spletkicama i podvalama doveo do razilaženja starog članstva stranke”.
Ona smatra i kako politika HSS-a pod vodstvom Raguža nije bila u duhu te stranke, ali naglašava da je potres oko prijevremenih izbora za gRadsko vijeće i gradonačelnika bio upravo ono što su trebali.
”Dubokog smo uvjerenja da su događanja protekla dva tjedna najbolje što se moglo dogoditi. Sami ne bi napisali tako dobar scenarij. Raguž je u posljednje dvije godine okupio oko sebe članstvo koje nisu pretjerano zanimali postulati HSS-a i ideja vodilja je bila vlastiti interes”, zaključila je Lazarević.
Inače, raskol u dubrovačkom HSS-u počeo je prije nešto više od dva tjedna kada je zbog medijski eksponiranog neuspjelog pokušaja političke trgovine s HDZ-om i kasnije pružanja potpore HNS-ovom Andru Vlahušiću kao kandidatu za gradonačelnika na skorašnjim prijevremenim izborima u Dubrovniku, središnjica HSS-a suspendirala predsjednika dubrovačkog ogranka te stranke Željka Raguža. Nakon toga uslijedila je i suspenzija svih odluka gradske organizacije vezanih za nadolazeće lokalne izbore, a dok je Raguž, inače zamjenik Vlahušića u prošlom mandatu, tvrdio kako ga je predsjednik HSS-a Branko Hrg ”nasamario”, iz središnjice su stizala objašnjenja kako je suspenzija nužna jer ”HSS nije trgovačka stranka, a Raguž joj je nanio nepopravljivu štetu”.
Nakon toga dio dubrovačkih HSS-ovaca sazvao je konferenciju za novinare na kojoj su zaprijetili kako će se ta stranka u Dubrovniku raspasti jer će 95 posto članstva poći za Ragužem, ali središnjica je ipak odlučila kako će HSS na izbore izaći s dubrovačkim HDZ-om. Dio HSS-a sklon Ragužu nastupio je na Vlahušićevoj listi kao nezavisni kandidati. Prijevremeni izbori u Dubrovniku održat će se 8. ožujka.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist