Politika

HSS-ovci u Stonu o predstojećim izborima

HSS-ovci u Stonu o predstojećim izborima

U Stonu je održana redovita godišnja Programska skupština Županijske organizacije HSS-a, kojoj je nazočio predsjednik Stranke Branko Hrg sa suradnicima, ali i brojni gosti iz drugih stranaka te predstavnici bošnjačke nacionalne manjine.

Predsjednik županijskog HSS-a Stipo Gabrić tom je prilikom izrazio zadovoljstvo činjenicom da se HSS na krajnjem jugu Hrvatske, nakon nekoliko teških godina u kojima nije ni postojao, polako, ali sigurno počeo vraćati na političku scenu, te dodao da je jako sretan što se sve to dogodilo u godini kada HSS obilježava 110. obljetnicu od osnivanja.

Gabrić se osvrnuo i na rad organizacija na terenu, a posebno je pohvalio vijećnike i dužnosnike HSS-a na lokalnim razinama koji su inicirali brojne projekte važne za razvoj lokalne zajednice. Na kraju je najavio i aktivnosti stranke u predsjedničkim i parlamentarnim izborima pred nama:

– Maksimalno ćemo se angažirati da naša zajednička kandidatkinja za predsjednicu Kolinda Grabar-Kitarević ostvari što bolji rezultat i postane prva predsjednica Republike Hrvatske – rekao je. Govoreći o parlamentarnim izborima, Gabrić je istaknuo:

– Parlamentarni izbori su uvijek velik izazov, ali i velik posao. Dubrovačko-neretvanska županija pripada X. izbornoj jedinici, a to znači puno rada. Svojim predanim radom, kao i dosada, borit ćemo se za najbolji rezultat, kako bismo imali svog predstavnika u zakonodavnoj vlasti koji može pomoći našem kraju i našim ljudima.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg čestitao je predsjedniku Županijske organizacije na činjenici da su Skupštini nazočili brojni gosti i dodao:
– Dobro je što se ovdje, na krajnjem jugu, udružujemo, što govorite o suradnji i zajedništvu, pa da svi skupa pokušamo napraviti nešto dobro. Danas je HSS ovdje složnija stranka, jača stranka. U ove tri godine smo ovdje uspjeli puno toga napraviti; bili smo razoreni, a danas je ova dvorana puna. HSS je danas ovdje kompaktan, ovdje sjedni puno mladih ljudi, puno žena. A to je vrlo bitno za stranku koja je temeljena na tradiciji, na obitelji.

Hrg se osvrnuo i na državni Proračun, nazvavši ga ‘zbrljanim mozaikom bez okvira’, kazao kako je pred nama opasno vrijeme kada bi Hrvatska mogla još dublje potonuti, a dodao je i kako je u Hrvatskom saboru glasao protiv Zakona o povećanju iznosa neoporezivog dijela na plaće jer je to laž i obmana. U svom izlaganju istaknuo je i važnost prometnog povezivanja Dubrovnika s ostatkom Hrvatske, koju ova Vlada ne prepoznaje.

– Kada netko neće i ne zna, radi štetu, moramo pronaći način kako to riješiti. Dva su koraka, a prvi su predsjednički izbori. Kolinda Grabar Kitarović naša je kandidatkinja i moramo to shvatiti ozbiljno. Ako ona ne bude predsjednica Republike Hrvatske, nitko neće sazvati sjednicu Vlade o gospodarstvu i stanju nacije. Drugi je korak nakon toga pritiscima građana i predsjednice tražiti raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora, jer prema anketama 60 posto građana to želi. U toj novoj vlasti bit će pozicionirani i naši članovi, koji će znati pomoći svom narodu i svojoj zemlji. Ti će ljudi, osim toga, biti i arhitekti HSS-a te će HSS na sljedećim izborima biti vraćen na čvrsto, stabilno mjesto – zaključio je Hrg.

Prisutnima na Skupštini su se obratili i župan Nikola Dobroslavić, predsjednik ŽO HNS Valentin Dujmović, potpredsjednica ŽO HSU Mila Stančić, a u ime svih nazočnih predstavnika bošnjačke nacionalne manjine predsjednik Merhameta Dubrovnik prof. Hasan Čustović.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist