Aktualno

HSP AS: Nismo se raspali, a Vukotić je tražio alibi da glasa za Vlahušića!

HSP AS: Nismo se raspali, a Vukotić je tražio alibi da glasa za Vlahušića!

Suprotno ranije iznesenim informacijama županijsko vijeće HSP AS Dubrovačko-neretvanske županije nije raspušteno, kao što nije raspuštena nijedna podružnica te stranke na jugu Hrvatske, istaknuli su članovi tog vijeća jutros na konferenciji za novinare u Dubrovniku.

”Moram demantirati sve medijske napise da je došlo do raspuštanja Županijskog vijeća HSP AS-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Naš Statut to ne predviđa, a kad predsjednik Županijskog vijeća da ostavku on po statutu ima dvojicu zamjenika koji ga mijenjaju”, rekao je novinarima Petar Vuletić, jedan od zamjenika sada već bivšeg predsjednika ŽV HSP AS-a Dubrovačko neretvanske županije Tomislava Ančića.
”Istina je da smo imali u nekim podružnicama ispad, ali radi se o nekolicini članova. Nijedna podružnica nije raspuštena”, istaknuo je Vuletić te dodao kako se njihovi ciljevi nisu promijenili – što brža smjena premijera Zorana Milanovića i predsjednika RH Ive Josipovića.
”Način odlaska Ruže Tomašić nije bio primjeren, ali mi smo odlučili sačuvati stranku i doći do cilja. U prvom redu želimo zaštititi dignitet Domovinskog rata i hrvatskih branitelja. Nismo više zajedno s Ružom Tomašić, ali cilj nam je jedan – želimo smijeniti Milanovića i Josipovića. Hrvatska zaslužuje bolje od ateiste i agnostika”, rekao je pak saborski zastupnik HSP AS-a Ivan Šimunović te dodao kako će jedan od njihovih prvih poteza biti preimenovanje ”Ministarstva branitelja” u ”Ministarstvo hrvatskih branitelja”.
Objašnjavajući zašto tek sad reagiraju, gotovo tjedan dana nakon što je izašla informacija o raspuštanju HSP AS-ovci su istaknuli kako su čekali pismenu potvrdu iz podružnica.
”Imamo izlazaka iz stranke, ali to su pojedinačni slučajevi. Jedan čovjek nije podružnica ni vijeće”, rekao je Petar Vuletić te dodao kako trenutno imaju 15 tisuća članova na razini Hrvatske.
Također, na konferenciji je najavljeno kako će Sabor stranke biti 13. prosinca u Zadru na kojem će biti izabrano novo vodstvo HSP AS-a.
Bivši predsjednik Županijskog vijeća HSP AS-a Tomislav Ančić, je na naš upit zašto je prije šest dana potvrdio raspuštanje tog tijela odgovorio kako je – pogriješio.
”Čini se da sam pogriješio, po Statutu ostaju ipak zamjenici”, odgovorio je Tomislav Ančić.
Govoreći o situaciji u Gradu Dubrovniku Ivan Šimunović koji je ujedno i gradski vijećnik rekao je kako ostaje u koaliciji s HDZ-om.
-”To se nije promijenilo, a mislim da je moj bivši stranački kolega (Slobodan Vukotić op.a.) samo tražio alibi da glasa za Vlahušića i proračun”, rekao je Šimunović.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist