Sport

Hrvoje Cvjetković: Square je brand i tradicija koja je opstala

Hrvoje Cvjetković: Square je brand i tradicija koja je opstala

Vrijednu 2:1 pobjedu upisao je prošle subote MNK Square na uvijek teškom gostovanju u Vrgorcu u 15. kolu 1. Hrvatske futsal lige.

Premda je u vodstvo prvi došao domaćin (Subotić u 14.), Square je bio taj koji je pokazao karakter te s dva pogotka (Šimunović u 16. te Kuraja u 33. minuti) u potpunosti preokrenuo susret. Nakon dvije utakmice izgubljene u posljednjim minutama može se reći – ‘bodovi k’o kuća’ za ostanak u utrci za doigravanje, gdje dubrovački sastav ‘lovi’ najmanje šesto mjesto. Trenutno je sedmi s 18 bodova, ali i s utakmicom manje, zbog izbacivanja Solina iz prvoligaškog društva.

U najmlađoj momčadi lige očekuju da će im se ta tri boda pridodati ‘za zelenim stolom’ pa bi na kontu imali 21 bod, čime će se izjednačiti s Brodom 035 na šestom mjestu. Osijek Kelme na petom bježi za jedan bod, ostatak ‘visokog društva’ ipak je nešto poodmakao: FC Nacional 38, Split Tommy 34, Futsal Dinamo 31, Novo Vrijeme 30. S druge strane Squareu ‘za vrat pušu’ osmi i deveti Vrgorac i Alumnus. Dubrovački sastav može učvrstiti svoju poziciju unutar ‘play off zone’već u idućem, 16. kolu večeras u 19 sati u Gospinom polju protiv Futsal Dinama, kojeg predvodi trener Mićo Martić, a u sastavu imaju niz hrvatskih reprezentativaca.

Igrač za kojeg sa sigurnošću možemo reći da puno nedostaje treneru Marinku Mavroviću jest sjajni Squareov kapetan, 26-godišnji Dubrovčanin Hrvoje Cvjetković. Igrač koji se krajem 2016. i početkom 2017. godine dvaput našao i na spisku izbornika Mata Stankovića (prijateljske utakmice s Češkom) već neko vrijeme vuče ozljedu koljena, a u klubu nestrpljivo čekaju njegov povratak na teren.
-Već dva mjeseca mučim se s ozljedom koljena koju nažalost nisam do kraja zaliječio, ali Bogu hvala sve ide prema planu i nadam se da ću ubrzo biti na parketu sa svojim suigračima.

Koji je po Vama razlog promjenjivih igara Squarea ove sezone?
Ne postoji neki poseban razlog. Činjenica jest da smo najmlađa momčad lige i samim time u presudnim trenutcima utakmice nemamo dovoljno iskustva privesti mirno utakmicu kraju. A i jedan od razloga je to što nismo nikako kompletni te nemamo širinu da možemo igrati na visokoj razini svih 40 minuta.

Kako ocjenjujete dosadašnji tijek prvenstva i jeste li zadovoljni svojim doprinosom?
Ove godine liga je dosta interesantna i izjednačena. Jedino bih tu izdvojio vodeći FC Nacional koji je najveći favorit za osvajanje titule prvaka, jer ipak odskače kvalitetom naspram ostalih klubova. S moje, a isto tako i naše strane, bilo je dobrih i loših partija, ali mišljenja sam da uvijek može bolje, samo treba nastaviti kvalitetno raditi.

Klub su nedavno napustila dva bitna igrača, reprezentativca BiH, Ivanković i Bevanda. Koliko je to utjecalo na izvedbe na terenu?
Sigurno će nam Bevanda i Ivanković nedostajati u rotaciji, posebno Bevanda koji je zadnje dvije godine dok je nosio nas dres Squarea bio jedan od nositelja igre. Ali unatoč tome vratili su nam se pojedini igrači, tako da mislim da nećemo bit ništa slabiji nego protekli dio sezone. Ovo je prilika za naše mlade igrače koji nisu imali priliku i minutažu da se nametnu i pokažu da se na njih može ozbiljno računati. Uz kvalitetne pripreme i dobar rad siguran sam da ćemo biti i ostati u vrhu hrvatskog futsala gdje nam je i mjesto.

Koliki je doprinos novih igrača Kuraje, Tunjića i Daničića, posebno nakon odlaska Bevande i Ivankovića?
Tunjić je mlad igrač koji je došao iz Druge lige ,a razlika između Prve i Druge lige je ogromna pa je i logično da mu treba dosta vremena za prilagodbu. Ali sigurno da ima potencijala i nadam se da će se u što kraćem vremenu afirmirati. Kuraja je također mlad igrač koji ima veliki potencijal i na njemu je da nastavi kvalitetno raditi i trenirati i siguran sam da će se razvijati u pravom smjeru.

Što se tiče Ante Daničića iskreno jedva sam ga dočekao vidjeti na parketu jer to je igrač koji će svojom borbenošću i zalaganjem podignuti našu agresiju i siguran sam da će nam svojom kvalitetom i znanjem biti od velike pomoći.

Nakon slavlja nad Vrgorcem Square ima pravo nadati se doigravanju?
Nadamo se ulasku u play off. Ako nas zaobiđu ozljede i budemo veći dio prvenstva kompletni realno je za očekivati da ćemo se boriti za 5. ili 6. mjesto, a to su posljednja dva mjesta koja vode u doigravanje.

Kakav iskorak bi trebao Square napraviti da bi ušao u eventualnu borbu za titulu prvaka? Je li riječ samo o novcu?
Iako nada uvijek postoji, realno je da se trenutno, dok su ovakva ogromna ulaganja  u pojedinim klubovima, ne možemo boriti za titulu prvaka. Ipak su financije te koje dirigiraju većinu stvari u sportu općenito. Ali što se tiče same organizacije u našem klubu mogu reći samo pozitivne stvari jer sigurno smo jedan od najuređenijih klubova u ligi. Mišljenja sam da je naš klub na pravom putu i da ima jako dobru viziju jer počelo se kvalitetno raditi s mlađim kategorijama. Square je ipak brand i tradicija koja je opstala i koja će živjeti zahvaljujući domaćim momcima. To je jedini pravi put. Uz kvalitetan rad s mladima i domaćim igračkim kadrom, uz jedno do dva kvalitetna pojačanja sa strane može se napasti titula. Ako ne sad, onda u nekoj bližoj budućnosti, zašto ne?

Lijepo je znati da se na Vas računa i u ‘kockastom dresu’. Mato Stanković ima Vas ‘na radaru’. Kakve su šanse za novi poziv u reprezentaciju?
Sigurno da je čast nositi dres nacionalne vrste, ali ne opterećujem se s time hoću li biti pozvan u reprezentaciju ili ne. Samo nek’ je zdravlja, a na meni je da se trudim, treniram i dajem sve od sebe pa što bude.

Pročitajte još

PREDSTAVLJEN NOVI DRES VATRENIH Modrić: ‘Uvijek se iznova obradujem novoj garnituri’

Dulist

‘PING PONG’ LIGA Marinkolor prvak sezone, Marko Venier najuspješniji igrač

Dulist

Jedanaest titula državnih prvaka i čak 45 medalja za Taekwondo klub Shark!

Dulist