Natrag
17.10.2017 11:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

HRVATSKI PROJEKT Sviđa li vam se novo čudo svjetskog turizma?

16.1.2014 @ 18:06 Dulist Zanimljivosti
9;9

Podijelite:

Jedan od najambicioznijih projekata u Hrvatskoj, možda i u svijetu, ovih dana intrigira hrvatsku javnost.

Ploveći kongresni centar nazvan “Pinna Nobilis” (Periska) prvi je takve vrste u svijetu, a iza njega stoji konzorcij kojeg čine Davor Štern kao začetnik ideje “plovećeg kongresnog centra”,  Ante Zloić – projektant Periske i autor funkcionalnog koncepta – te Brodarski Institut Zagreb unutar kojeg se razrađuju plovni i pogonski segmenti projekta.

Pinna Nobilis je zamišljen kao najluksuzniji turistički ploveći objekt koji postaje ekstenzija grada u kojem je smještena matična luka s prilagođenim pristaništem. Radi pomičnog krova moguće je uživati u svim sadržajima bez obzira na vanjske vremenske uvjete. Prvenstvena namjena objekta je za kongresni turizam koji je u ovom slučaju podignut na jednu sasvim novu razinu.

Sudionicima je na raspolaganju: prevoditeljski centar, medijski centar, odvojene dvorane za sastanke, razglas, i ostala suvremena tehnička pomagala potrebna za održavanje kongresa. Pinna Nobilis je opremljen s jednom velikom polivalentnom dvoranom koja može primiti do 4200 sudionika, a koja se unutar nekoliko sati može transformirati u više manjih dvorana, zatim velikom “arena” kongresnom dvoranom, sportskom dvoranom, zabavnim centrom, kino centrom, koncertnom dvoranom te više od 20 manjih dvorana i ureda (za 8 – 200 sudionika).

Pored kongresa, u planu je održavanje festivala, ekskluzivnih koncerata i modnih događanja. Čak 4500 četvornih metara rezervirano je za prodajne prostore najvećih imena svjetske modne scene, a u planu su revije i prezentacije novih kolekcija. Objekt se može podičiti s obiljem zabavnih i gastro sadržaja u koje su uključeni vrhunski restorani, lounge barovi, noćni klubovi te casino. Gostima će na raspolaganju biti i wellness centar te bazeni i fitness program. Po riječima projektanta ciljana skupina su korporativni poslovni gosti, individualni poslovni gosti, vlade, državne agencije, regionalne i globalne agencije, multinacionalne kompanije, glazbeni, kazališni, modni i sportski spektakli.

Tekst i slika: www.buro247.hr

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana