Hrvatska

HRVATSKI IZUM: U samo par klikova razoružajte sve tajne teleoperatera

HRVATSKI IZUM: U samo par klikova razoružajte sve tajne teleoperatera

Čak 15 godina sam u telekomunikacijama, a i sam imam problem koju tarifu i kod kojeg operatera odabrati. One su namjerno napravljene tako da su neusporedive, zbunjuju potrošača i velika je vjerojatnost da ćete uzeti skuplju.

Objašnjava tako zagrebački inženjer računarstva Ivan Mikulek što ga je ponukalo da prije tri godine s kolegama krene u izradu aplikacije koja će to automatski raditi za korisnika. U subotu su napokon pustili na tržište svoju aplikaciju Tariff Sheriff. Na njihovoj internetskoj stranici dobijete uputu kako u nekoliko klikova od svog operatera tražiti ispis poziva, SMS-ova i internetskog prometa. Unesete mjesečni ispis troškova i aplikacija među više od 1300 raznih paketa HT-a, Vipneta i Tele2 ponudi 10 najjeftinijih koje odgovaraju vašoj potrošnji. U nekoliko minuta saznate je li vam jeftinije prijeći na bonove, promijeniti operatera ili samo uzeti drugi paket.

Tariff Sheriff zasad radi samo za pretplatnike, a tijekom ljeta će se pojaviti i mobilna aplikacija, pa će moći birati i oni koji koriste bonove. Mikulek kaže da je aplikacija jedinstvena u Europi, prenosi 24sata.

– Planiramo širenje i na ostale zemlje u susjedstvu – najavljuje Mikulek.

Jedan izračun se naplaćuje 15 kuna i plaća se ili SMS-om ili PayPalom.

– Većina teleoperatera ima slične aplikacije kojima analiziraju potrošnju svojih korisnika. Mi uspoređujemo sve – zaključuje inženjer.

Više informacija možete doznati na njihovoj službenoj stranici.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist