Hrvatska

“Hrvatska volontira” sa 270 aktivnosti

“Hrvatska volontira” sa 270 aktivnosti

U ponedjeljak, 18. svibnja počinje šestodnevna manifestacija Hrvatska volontira koja će i ove godine okupiti brojne pojedince, organizacije civilnog društva, institucije i tvrtke, a sve u cilju promocije i razvoja volonterstva.

Peta po redu Hrvatska volontira do sada je okupila više od 180 organizatora volontiranja koji su osmislili i prijavili više od 270 volonterskih aktivnosti na razini cijele Hrvatske. Volonteri iz preko 60 hrvatskih gradova sudjelovat će u različitim volonterskim aktivnostima kako bi svojim doprinosom potaknuli izgradnju sretnije i bolje zajednice.

Sukladno temi manifestacije, ove su godine djeca i mladi u velikom broju uključeni u različite aktivnosti kako bi volontiranjem stekli kompetencije koje će im koristiti za aktivno sudjelovanje u društvu, ali i za njihov osobni i profesionalni razvoj. Istraživanja o volonterstvu, akcije uređenja okoliša i stvaranje eko vrtova, radionice na temu volontiranja, kulinarstva, ekologije i izrade ukrasnih predmeta, aktivnosti promoviranja zdravog načina života, volontiranje na sajmovima i akcijama solidarnosti samo su neke od aktivnosti koje će se provoditi u sklopu Hrvatska volontira 2015.

Popis svih volonterskih aktivnosti koje će se održati u razdoblju od 18. – 23. svibnja 2015. može se naći na sljedećoj poveznici: http://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events

Hrvatska mreža volonterskih centara i Mreža mladih Hrvatske organizatori su manifestacije Hrvatska volontira kojom se na nacionalnoj razini nastoji mobilizirati velik broj organizatora volontiranja i volontera kako bi se istaknuo ogroman značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva.

Hrvatska volontira ove će se godine održati od 18. do 23. svibnja 2015., a uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist