Sport

Hrvatska izborila finale FINA Svjetske lige

Hrvatska izborila finale FINA Svjetske lige

Hrvatska vaterpolo reprezentacija u finalu je FINA Svjetske lige, koje se igra u talijanskom Bergamu. Reprezentacija SAD-a u polufinalnoj je utakmici pobjeđena uvjerljivim rezultatom 11:6 (2:2, 3:2, 2:0, 4:2). Za Hrvatsku su po dva gola dali Sandro Sukno, Antonio Petković i Maro Joković, a po jedan: Damir Burić, Luka Bukić, Ante Vukičević, Anđelo Šetka i Paulo Obradović. Najbolji u momčadi SAD-a bio je Toni Azevedo s dva gola.

“Zaslužena pobjeda. Igrali smo strpljivo, kako smo se i dogovorili. Kad smo našli koncentraciju u napadu, s dva, tri gola iz izrađenih akcija uspjeli smo slomiti otpor SAD-a!” – izjavio je izbornik Hrvatske Ivica Tucak.

Hrvatska će u finalu igrati protiv reprezentacije Srbije, koja je u polufinalu pobijedila Brazil rezultatom 13:9. Podsjetimo, pobjednik ovosezonske FINA Svjetske lige izravno će se plasirati na Olimpijske igre Rio 2016.

Za Hrvatsku su protiv SAD-a igrali: Josip Pavić, Damir Burić, Antonio Petković, Luka Lončar, Maro Joković, Luka Bukić, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Fran Paškvalin, Anđelo Šetka, Paulo Obradović i Marko Bijač.

Finalna utakmica igra se sutra, 28.6., s početkom u 20,00 sati.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist