Natrag
20.10.2017 18:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

HRAST upozorava: Na pragu smo demografskog sloma!

18.1.2014 @ 12:32 Baldo Marunčić Zanimljivosti
4;4

Podijelite:

Između dva posljednja popisa broj stanovnika u Hrvatskoj smanjen je za otprilike 150 tisuća. U 2012. broj je smanjen za gotovo 14 tisuća, a u našoj županiji za 47 – kazao je danas predsjednik dubrovačke podružnice HRAST-a Dživo Brčić  povodom akcije „Pretvorimo minus u plus“.

Brčić je na tiskovnoj konferenciji ispred Crkve svetog Vlaha rekao kako Hrvatska demografski izumire i nalazi se na pragu demografskog sloma.

– Svi pokazatelji demografskih struktura i procesa izrazito su negativni. Svake godine prosječno se deset tisuća djece manje rodi nego što ljudi umire – kazao je Brčić, dodavši kako dobna struktura ukazuje na duboku starost stanovništva.

– HRAST akcijom „Pretvorimo minus u plus“ želi ukazati na neodrživost postojećeg stanja u kojem država ne vodi računa o demografskoj problematici. Pozivamo sve kreatore državne politike da shvate taj problem i postave ga na stratešku razinu prioriteta rješavanja – istaknuo je Brčić.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana