Vaše vijesti

HPD SNIJEŽNICA & SNJEŽNA SNIJEŽNICA Kako su se proveli naši planinari na -15 stupnjeva?

HPD SNIJEŽNICA & SNJEŽNA SNIJEŽNICA Kako su se proveli naši planinari na -15 stupnjeva?

Planinari HPD Sniježnice iskoristili su sunčanu nedjelju i po ko zna koji put uspeli Sniježnicu (1234 m/nv) međutim za razliku od prošlog uspona prije 15tak dana kada je to bio lagani izletić, ovaj put je već trebalo imati malo otporniju obuću i odjeću.

Iako je bio divan sunčan dan sa laganim vjetrom temperatura se po slobodnim procjenama spustila do nama impozantnih -15 stupnjeva.

Uspavana Kuna konavoska odakle kreće uspon kao da je negdje u Švicarskoj a ne na jugu u Konavlima, cijela je prekrivena laganim bijelim pokrivačem a na stazi prema vrhu bilo je negdje više a negdje manje snijega i leda dok je velika lokva bila cijela zaleđena tako da su neki Sniježničari malo i proklizali na njome, odradili nekoliko pirueta i nastavili prema ledenom vrhu. Na vrhu ovaj put nije bilo previše zadržavanja a ni fotografiranja jer je bilo ledeno. Pao je brzinski pogled prema okolnim bijelim planinama i pučini a onda trk u zavjetrinu.

Nemamo Snježnu kraljicu ili Snow Queen Trophy kao u metropoli ali zato ponekad imamo snježnu Sniježnicu koja je u istom trenutku i romantična i opako ledena… Pa zato oprez!

www.hpd-snijeznica.hr

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist