Vaše vijesti

HPD Sniježnica poziva na Zimsku planinarsku školu 2018.!

HPD Sniježnica poziva na Zimsku planinarsku školu 2018.!

U organizaciji Hpd Sniježnice Uskoro započinje još jedna ‘Zimska planinarska škola’ u organizaciji HPD Sniježnica, u razdoblju od 15. veljače do 24. ožujka ove godine.

Desetak polaznika škole naučit će kako se na siguran način kretati planinama zimi. Poligoni na kojima će se odvijati škola bit će planina Sniježnica te masiv Orjena i Komovi kao i penjalište na Brgatu dok će se teoretski dio održavati u prostorijama u Mokošici.

Sama Zimska planinarska škola je nešto ekstremnija od Opće planinarske škole. Trajat će pet tjedana, a svi koji je budu pohađali naučiti će koju opremu koristiti, od tehničke odjeće, obuće, cepina, dereza, užadi, kako se pripremiti za uspon, koje su opasnosti u planini, prva pomoć, orijentacija, meteorologija, čvorologija, što su lavine, kako popeti zasniježenu padinu, kako osigurati partnera.

Bit će predavanja i o HGSS-u, povijesti planinarstva, ustroju Hrvatskog planinarskog saveza, bivakiranju na otvorenom, o ekspedicijama i još mnogo toga. Predavači su iskusni planinari i visokogorci HPD Sniježnice kao i pripadnici Gorske službe spašavanja. Polaznicima škole neće biti dosadno, a i stalno će biti u pokretu po okolnim hladnim planinama. Broj polaznika je ograničen.

Nema nas đe ne dođemo! :)

www.hpd-snijeznica.hr

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist