Županija

Hoteli Cavtat reinvestiraju dobit i povlače dionice

Cavtat

Uprava Hotela Cavtat sazvala je za 23. svibnja glavnu skupštinu, na kojoj će dioničarima predložiti povećanje temeljnog kapitala za 6,14 milijuna kuna, te povlačenje dionica sa Zagrebačke burze.

Kako piše PolitikaPlus, Uprava predlaže da se od lanjske dobiti 3 milijuna kuna upotrijebi za povećanje temeljnog kapitala radi reinvestiranja, a ostatak stavi u zakonske rezerve. Hoteli Cavtat prošlu su godinu završili s 3,17 milijuna kuna dobiti.

Predlaže i da se reinvestira i 3,13 milijuna kuna zadržane dobiti iz 2011. godine, tako da bi ukupno povećanje temeljnog kapitala dosegnulo 6,13 milijuna kuna.

Usvoje li dioničari te prijedloge, temeljni kapital kompanije bio bi povećan sa 122,84 na 128,97 milijuna kuna, i to povećanjem nominalnog iznosa postojećih redovnih dionica za 10 kuna, na 210 kuna.

Svim postojećim dioničarima pripale bi dionice povećanog nominalnog iznosa razmjerno njihovom dosadašnjem sudjelovanju u temeljnom kapitalu, napominje se u pozivu na skupštinu.

Uprava Hotela Cavtat predlaže i povlačenje dionica s redovitog tržišta Zagrebačke burze, pri čemu bi dioničari ostvarili pravičnu naknadu najkasnije u roku dva mjeseca od upisa takve odluke u sudski registra Trgovačkog suda u Splitu.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist