Sport

Hoće li pasti i Makarani?!

Hoće li pasti i Makarani?!

Malonogometaši Squarea su u devetom kolu 2. Hrvatske malonogometne lige/jug slavili protiv splitskog Škvera 7:2.

Momčad Ivice Gvozdena u devet odigranih kola ne zna za poraz, a jedina je momčad u ligi sa sto postotnim učinkom. Rapsodiju prekrasnih pogodaka otvorio je Denis Hasanović već u 4. minuti za vodstvo 1:0. Square je u utakmicu krenuo s dosta rezerve, međutim gosti sa dosta respekta prema domaćinu to nisu znali iskoristiti.

U razmaku dvije minute igrači Ivice Gvozdena postigli su tri pogotka, Rezo u 10., Šimunović u 11. te Daničić u 12. za visokih 4:0! Gosti su u nepunih petnaest minuta igre već bili slomljeni, a vrijedi napomenuti da su tek prvi udarac u okvir uputili u 15. minuti susreta. 

Mateo Vodopić je u 17. minuti postigao peti pogodak za domaćina, a gosti su dvije minute kasnije drugim udarcem u okvir preko Marića smanjili na 5:1 U posljednjim trenucima prvog dijela točku na 'i' fenomenalnog izdanja dubrovačkih malonogometaša stavio je Tomislav Čagalj za 6:1. U nastavku, domaćini, a ni gosti nisu pokazali previše zalaganja; Square je čuvao rezultat a Splićani pokušavali iz kontra napada slomiti jak otpor domaćina. 
 
U 11. minuti nastavka, Square je prekrasnom kombinacijom došao do vodstva šest razlike. Svojim iskustvom i zalaganjem kapetan domaće momčadi Sandro Salacan se najbolje snašao u šestercu gostiju te silovitim udarcem pogodio za 7:1. Četiri minute prije kraja gosti su preko Gracina smanjili na 7:2 te tako ublažili poraz svoje momčadi. 
 
Inače, malonogometašima Squarea ovo je deveta uzastopna pobjeda iz devet nastupa. Četiri puta su slavili kod kuće (Metković, Stari Gradski Parking, Škver, Torcida), a pet puta slavili u gostima (Porto Tolero, Ustanik, Tin Vrgorac, Imotski, Okruk). Mlada i perspektivna momčad koju predvode tri iskusna velemajstora, kapetan Sandro Salacan, Mateo Saulan i Denis Hasanović u prosjeku po susretu postigne 7 pogodaka pa ne čudi kako se protivnici s lakoćom svladaju.

Jedan ispit su već položili svladavši Porto Tolero u gostima 9:4, najveći, a i najvažniji ispit očekuje ih u sljedećem kolu kada putuju na teško gostovanje u Makarsku gdje će igrati protiv momčadi Novo Vrijeme. Susret desetog kola na rasporedu je u subotu, 26. studenog u gradskoj dvorani u Makarskoj od 18 sati. 
 

2 HMNL – Jug, 9. kolo
MNK Square – MNK Škver 7:2 (6:1)
SD Gospino polje
Gledatelja: 250
Suci: Mario Šetka (Ploče), Matko Majić (Metković)
Strijelci: 4' Hasanović 1:0, 10' S. Rezo 2:0, 11' Šimunović 3:0, 12' Daničić 4:0, 17' Vodopić 5:0, 19' Marić 5:1, 20' Čagalj 6:1, 31' Salacan 7:1, 36' Gracin 7:2
MNK Square – Turuk, Saulan, Čagalj, Đuraš, Šimunović, Sulić, Biočić, Salacan, Hasanović, S. Rezo, I. Rezo, Vodopić, Daničić
MNK Škver – Fabijanac, Gracin, Marić, Paleško, Jurjević, Vuković, Kostreš, Nasup, Lončar, Olujić

 

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist