Politika

HNS-OVKE ODGOVORILE DDS-U “Jesu li žene iduće?”

HNS-OVKE ODGOVORILE DDS-U "Jesu li žene iduće?"

Ženska inicijativa Dubrovačko-neretvanske županijske organizacije HNS-a uputila je priopćenje vezano uz nedavno pismo Ivana Jelčića, tajnika Dubrovačkog demokratskog sabora. Prenosimo ga u cijelosti.

„Jesu li žene iduće na redu?
Pucanj u prazno ili najava opasnih namjera?

U svom obraćanju direktoru Sanitata i našem stranačkom kolegi, Valentinu Dujmoviću, tajnik Dubrovačkog demokratskog sabora izgleda kako je zaboravio upravo na dvije bitne odrednice imena svoje stranke – i to demokraciju i pravo na zastupljenost.

Iako on, kao i druge njegove kolegice i kolege dobro zna kako u diplomi gospodina Dujmovića nema ništa sporno, odlučili su se još jednom probati ga i na ovaj način diskreditirati. Pa iako su, kako je i sam gospodin Dujmović napisao, i ovog puta opucali u prazno, nažalost, ostaje nam se zapitati kakvi smo to mi građani? Jer u „pismu“ gospodina Jelčića jasno se navodi žaljenje što posao direktora Sanitata nije dobio netko iz Dubrovnika??? Ili možda netko na koga mogu utjecati on ili njegov predsjednik?

Moramo se zapitati, tko se smije osjećati građaninom naše domovine, županije ili stanovnikom grada, u njemu živjeti, raditi, voljeti i iznad svega poštovati ga? Ili je to pravo rezervirano samo za “odabrane”? Hoće li tako Dubrovački „demokratski“ sabor uskoro zaboraviti kako je demokracija pravo svih nas, pa sutra odlučiti kako ni žene na određenim funkcijama nisu podobne i reći kako se za taj posao trebaju javiti samo muškarci?

Za vrijeme Domovinskog rata mnogi su dali svoj život za Hrvatsku i Dubrovnik, a dio njih nisu bili rođeni u njemu. Tada se nije pitalo za nacionalnost ili mjesto rođenja. Upravo zato priopćenje DDS-a smatramo neprihvatljivim u današnje vrijeme.

Obzirom kako je očito da gospodin Dujmović ima sve potrebne kvalifikacije i svoj posao obavlja na najbolji mogući način, ovakve niske pokušaje političkih podmetanja možemo tek smatrati strahom političkih protivnika za svoju budućnost.

I dok shvaćamo kako su i takvi „udarci ispod pojasa“ nekima legitimno političko oružje ne možemo prešutjeti činjenicu kako se u prvi plan stavlja pitanje nečijeg podrijetla i to pod krinkom brige za stručnost. Ostati nijem na takvu nepravdu znači prešutno je odobravati, a to je nešto što mi nikada nećemo dopustiti.

S poštovanjem,

Snježana Holovka
Predsjednica ŽI HNS-a DNŽ“

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist