Politika

HNS BANCU „Kad ćete skupiti hrabrosti i sami se kandidirati za gradonačelnika Dubrovnika?“

HNS BANCU „Kad ćete skupiti hrabrosti i sami se kandidirati za gradonačelnika Dubrovnika?“

Dubrovački HNS uputio je otvoreno pismo prof. dr. sc. Ivu Bancu, nakon njegovog sinoćnjeg javnog nastupa u dvorani Svete Klare.

„Poštovani gospodine Banac,

nakon što smo pročitali medijske izvještaje i pogledali dostupne snimke Vašeg gostovanja na stranačkom skupu HDZ-a i njihovih partnera održanom u petak u dvorani pape Ivana Pavla II. želimo Vas pitati sljedeće:

Kao ugledni povjesničar koji tako britko, glasno i nadasve strastveno secira dubrovačku političku realnost Vi biste sigurno znali što je potrebno napraviti kako bi Dubrovnik bio još uspješniji. Zašto onda umjesto paušalnih kritika i objeda na račun Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata i kandidata za gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića niste ponudili konkretna rješenja?

Kada ćete Vi, gospodine Banac, skupiti dovoljno hrabrosti i sami se kandidirati za gradonačelnika Dubrovnika umjesto da nastupate kao advokat tuđih interesa? Ono što smo čuli na stranačkom skupu nevješto kamufliranom u tribinu tek je nimalo suptilno navijanje za jednu političku opciju i otvoreno huškanje građana protiv druge.

Dijelite savjete građanima Dubrovnika kako će glasati! Zar mislite da Dubrovčani ne znaju kome će pokloniti povjerenje i bez Vaše pomoći? Gospodine Banac, što ste Vi do sada učinili za Dubrovnik? Zar mislite da građani ne znaju da se svaka stranka kojoj ste se priključili raspala, da je Ministarstvo u kojem ste radili ostavilo goleme dugove koji se sada sudski utjeruju, da ste rasturili i Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava. To vjerojatno znaju i u strankama koje podržavate, pa Vas radije drže po strani i nevoljko uključuju. Možda ste zato i duboko nesretni pa iz Vas progovara tek prosta mržnja.

No, s mržnjom se Vi sami morate nositi. U svakom slučaju, hvala Vam što ne glasate za nas.

S poštovanjem,
HNS Dubrovnik“

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist