AktualnoCrna kronika

HND Brutalan ubilački napad i na novinarske i na medijske slobode!

Teroristički napad Pariz Charlie Hebdo

Hrvatsko novinarsko društvo zgroženo je strašnim terorističkim napadom na redakciju satiričkog lista Charlie Hebdo u Parizu u kojem je ubijeno najmanje 12 ljudi.

– To je dosad nezapamćeni ubilački napad na novinare i druge zaposlenike jednog medija, a u njemu su stradali i policajci. Suvišno je i govoriti o tome koliko novinarstvo postaje opasna profesija u vremenu kad terorizam uzima sve više maha.

Ovo je brutalan ubilački napad i na novinarske i medijske slobode. Dan koji će sigurno ostati upisan crnim slovima u povijest novinarstva i događaj čiji će eho sa svim posljedicama odzvanjati još godinama.

Pariški satirički list Charlie Hebdo objavio je na Twitteru karikaturu čelnika tzv. Islamske države Abu Bakr al-Bagdadija a redakcija lista bila je napadnuta i spaljena bombaškim napadom još 2011. godine, nakon objave karikatura proroka Muhameda. HND izražava duboku sućut obiteljima svih poginulih i uputit će izraze solidarnosti francuskom Nacionalnom sindikatu novinara (SNJ-CGT) – priopćenje je kojeg ispred HND-a potpisuje predsjendik Zdenko Duka.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist