Aktualno

„Helou, vi ar lrning ingliš“

„Helou, vi ar lrning ingliš“

 „Ju ar from Hangari? Aj voz d dej aftr jestrdej in Hangari. Tenk ju veri mač end velkam tu Kroejša“

riječi su dobrodošlice bivše premijerke Jadranke Kosor, koje su prenosili brojni mediji kao primjer „odličnog“ poznavanja engleskog jezika tadašnje predsjednice hrvatske Vlade. Ovakav gaf vjerujemo neće se moći dogoditi zaposlenicima dubrovačke gradske uprave. Barem dijelu njih koji pohađaju tečaj engleskog jezika u organizaciji Grada Dubrovnika, njihovog poslodavca.

Tragom informacije kako je za sve zaposlenike Grada Dubrovnika organiziran besplatan tečaj engleskog jezika, kojeg kako doznajemo pohađaju preko radnog vremena, upitali smo gradsku službu za odnose s javnošću detalje oko tečaja. Točnije za koga je i iz kojih razloga organiziran. Tko će održati tečaj i pod kojim uvjetima…
 
POTREBA ZA POBOLJŠANJEM ZNANJA STRANIH JEZIKA
 
Tako smo doznali kako je Grad Dubrovnik u skladu s politikom omogućavanja profesionalnog i stručnog usavršavanja te potrebom za poboljšanjem znanja stranih jezika djelatnicima organizirao tečaj engleskog jezika za koji su se dobrovoljno mogli prijaviti svi djelatnici.

– U tekućoj godini odabrana je za izvođenje tečaja tvrtka Ave Natura d.o.o., koja je nakon prikupljanja ponuda ocijenjena najboljim ponuđačem – istaknuo je Zoran Obradović, glasnogovornik Grada Dubrovnika.

Na tečaj se tako nisu javili svi zaposlenici, već njih 95, što je po našem mišljenju i ranije iznesenim podatcima skoro pa polovica zaposlenika gradske uprave. Njih 95 je dakle „izrazilo želju za pohađanje tečaja“. kako su nas obavijestili iz gradske uprave ponuđena cijena je bila 400 kuna po djelatniku.

– Tvrtka će uz račun priložiti specifikaciju troškova jer će se sukladno ponudi fakturirati usluge samo za djelatnike koji će tečaj uspješno završiti – napomenuo je Obradović.
No, osim tečaja engleskog jezika zanimalo nas je hoće li se zaposlenicima Grada Dubrovnika omogućiti još kakva slična dodatna edukacija, i koja?
 
ZAPOSLENICI ĆE REĆI ŠTO IH ZANIMA
 
– U planu je za iduću godinu nastaviti s omogućavanjem stručnog usavršavanja djelatnika te je u tijeku provođenje ankete među djelatnicima o interesu za druge strane jezike i ostala područja usavršavanja za koja bi se mogli organizirati grupni tečajevi te će se usluge ugovarati u siječnju. Cilj je Grada Dubrovnika omogućiti kontinuirani razvoj svojim djelatnicima, a organizaciju prilagoditi potrebama vremena te je učiniti uspješnijom i uslužnijom – zaključili su iz gradske uprave.

Bilo bi svakako zanimljivo vidjeti rezultate ankete koja se provodi među gradskim zaposlenicima kako bi se vidjelo koja su im polja interesa kada su u pitanju strani jezici, ali i što bi ih još zanimalo za dodatnu edukaciju i usavršavanje.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist