DuList IN

HELEN DORON U DUBROVNIKU Usvajanje engleskog jezika s lakoćom

HELEN DORON U DUBROVNIKU Usvajanje engleskog jezika s lakoćom

Helen Doron centar u Dubrovniku otvoren je i predstavljen 2013. godine. Nakon četiri godine uspješnog rada danas broji više od 200 zadovoljnih polaznika svih dobnih uzrasta od djece s nepune dvije godine do tinejdžerskog uzrasta od 16 godina. Rad s djecom je organiziran u malim grupama od četiri do osam polaznika u tri učionice s tri licencirane učiteljice. Od ove školske godine Helen Doron centar preselio se u novi, veći i moderniji prostor u poslovnom dijelu Dvora Lapad na 1. katu.

Revolucionarna metoda Helen Doron English je globalna institucija s više od 30 godina uspjeha u podučavanju djece svih uzrasta. Prije 30 godina, jezikoslovka Helen Doron revolucionirala je podučavanje engleskog kao stranog jezika razvivši metodu koja imitira način na koji bebe uče materinji jezik. Shvatila je da su čitanje i pisanje sasvim različite vještine od razumijevanja i reprodukcije. Revolucionarna metodologija omogućila je djeci da reproduciraju i razumiju engleski prije nego nauče čitati i pisati – baš kao što je slučaj s materinjim jezikom. Svoj prvi tečaj za rani engleski kreirala je na temelju načela pozitivnih povratnih informacija i ponavljanog slušanja. Rezultati su bili zadivljujući. Djeca su obožavala lekcije koje su bile zabavne, životopisne i poticale emocionalnu, fizičku, kreativnu i intelektualnu dobrobit učenika. Stvoreno je odgojno okruženje slično prirodnom procesu usvajanja materinjeg jezika. Temeljem početnog uspjeha, Helen Doron nastavila je razvijati materijale za podučavanje i započela s obučavanjem drugih učitelja korištenjem njene ekskluzivne metode. Danas je Helen Doron English međunarodna franšizna mreža u preko 30 zemalja, a približno 2 milijuna djece govori engleski zahvaljujući Helen Doron.

Bebe upijaju zvukove i intonaciju
Što prije dijete počne učiti lakše usvaja strani jezik, sve dok je redovno izloženo istom. Iako malene bebe ne razumiju što im se govori, one ipak upijaju zvukove i intonaciju engleskog, baš kao što uče svoj materinji jezik. Unatoč nekadašnjim vjerovanjima da mala djeca nemaju sposobnosti učenja više od jednog jezika istovremeno, sadašnja istraživanja dokazuju upravo suprotno. Do 6. godine života, mozak djeteta ima veliku sposobnost učenja jezika, dok učenje više od jednog jezika u ranoj dobi povećava djetetove mentalne sposobnosti, ne samo za usvajanje jezika već i općenitom kapacitetu za učenje i svladavanje novih vještina. Jedinstvene, originalne i interaktivne knjige i radne bilježnice u Helen Doron centru vrlo su zanimljive djeci koja uče čitati i pisati. Učitelj predstavlja materijale za učenje na nastavi, a polaznici zatim nastavljaju učiti kod kuće samostalno ili uz pomoć roditelja koristeći tablet ili smartphone, kako bi putem aplikacije ‘aktivirali’ knjige. Cilj je motivirati djecu da uče čitati i pisati što je više moguće samostalno, a što manje uz pomoć roditelja, potaknuti vlastitom znatiželjom i zadovoljstvom.

HELEN DORON U DUBROVNIKU Usvajanje engleskog jezika s lakoćom

Zašto se odlučiti za Helen Doron učenje?

Ponavljano slušanje engleskog jezika kroz svakodnevno izlaganje istom kod kuće zajedno s pozitivnim povratnim informacijama tijekom nastave omogućuje djeci da vrlo brzo dožive uspjeh, što ih motivira da nastave napredovati. Helen Doron metoda podučavanja koristi igru, pokret, glazbu i mnoštvo zabave. I dok je u svakom slučaju bolje početi što ranije, mladi učenici mogu se pridružiti u bilo kojoj dobi te napredovati kroz Helen Doron metodu učenja. Helen Doron tečajevi engleskog jezika održavaju se u malim grupama od 4–8 učenika (rad u malim grupama povećava individulanu pozornost i grupnu interakciju u tako maloj zajednici). Svi Helen Doron učitelji prolaze rigorozna poduka za učitelje gdje dobiju detaljna znanja o metodologiji te su obučeni za korištenje Helen Doron posebnih zaštićenih didaktičkih materijala. Učitelji također pohađaju redovite seminare kako bi ostali u koraku sa svim najnovijim Helen Doron pedagoškim standardima.

HELEN DORON U DUBROVNIKU Usvajanje engleskog jezika s lakoćom

Ozbiljno zabavan način učenja
Teen English tečajevi osmišljeni su na način zanimljiv tinejdžerima. Svaki od tečajeva uključuje povezanu priču koja se provlači kroz tematske cjeline, kao i originalnu pop glazbu Benaye i Elle Doron. Pjesme i priče su zanimljive, zabavne i bave se temama bliskim današnjim tinejdžerima. Kroz rad s predanim učiteljima u malim grupama, mladima se omogućuju individualne instrukcije pri čemu se uče izražavati te se pripremaju za polaganje ispita državne mature.

promo

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist