Politika

HDZ-ovi kandidati za Sabor su…

HDZ-ovi kandidati za Sabor su...

Iako svi pokušavaju sakriti prijedloge sa sinoćnjeg sastanka ŽO HDZ-a, duList je doznao imena 8 potencijalnih kandidata za listu za Sabor.

Branko Bačić, Frano Matušić, Dubravka Šuica, Nikola Dobroslavić, Nike Sudarević, Marija Vučković, Mato Franković te Smiljan Mustapić predloženi su, doznajemo, na sinoćnjem sastanku Županijske organizacije HDZ-a kao potencijalni kandidati za listu X. izborne jedinice. No, na zajedničku će listu HDZ-a i Keruma, kojemu je prema koalicijskom sporazumu pripalo 3. i 7. mjesto na listi, ići samo njih četvero.

Sličnu situaciju nedavno smo imali i s dubrovačkim SDP-om, čiji je gradski odbor središnjici stranke, odnosno predsjedniku Zoranu Milanoviću predložio sedam kandidata za listu. No, od sedam predloženih gradskih SDP-ovaca samo će jedan na listu.

Po medijima se već špekuliralo kako je odluka pala najprije na Mariju Kisić Kamić, dok najnovije informacije špekuliraju o dosadašnjoj saborskoj zastupnici Tatjani Šimac Bonačić. No, službene potvrde još nema pa se mjestu na listi i dalje mogu nadati Olga Muratti, Tatjana Šimac Bonačić, Marija Kisić Kamić, Niko Šalja, Mladen Gojun, Božidar Memed i Mujica Zijadić.

Ukoliko stranke ne objave svoje kandidate ranije, sve će se doznati nakon isteka roka za predaju kandidacijskih lista, a to je 14. studenog u 24 sata.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist