GradPolitika

HDZ: Raguž je destruktivan prema tradiciji i baštini Grada

HDZ: Raguž je destruktivan prema tradiciji i baštini Grada

Gradski odbor HDZ-a oglasio se priopćenjem za medije povodom pretvaranja Puta od Bosanke u ugostiteljski objekt. Priopćenje donosimo u cijelosti:

– Iako nas više gotovo ništa ne može iznenaditi od zamjenika gradonačelnika Željka Raguža, ne možemo nego ponovo izraziti razočarenje njegovim upornim nastojanjima za pretvaranje užeg gradskog područja u jedan veliki ugostiteljski objekt. Svaka povijesna ulica, svaka poljana i svi parkovi postali su ugostiteljski objekti. A, u maniri svojih prethodnika Raguž je nastavio „osvajati“ ostale nezauzete površine.

Nakon što se proslavio s neuspješnim pokušajem da na prostoru dječjeg igrališta u parku u Pilama omogući postavljanje ugostiteljskog objekta, Raguž se sada našao i u glavnoj ulozi u pretvaranju povijesne ulice Put od Bosanke u ugostiteljski objekt. A, između ta dva slučaja njegovo se ime povezivalo uglavnom sa sumnjama da iz nekih čudnih razloga izlazi u susret brojnim ugostiteljima koji žele postaviti koji stol viška na ionako zatrpanim gradskim ulicama u povijesnom dijelu Grada.

Čudi nas takvo Raguževo nerazumijevanje i takav destruktivan odnos prema tradiciji i baštini Grada. Osobito jer u javnosti, osnivanjem navodno dubrovačke stranke, pokušava steći ulogu i status jedinog zaštitnika iste te baštine.
Umjesto pretvaranja posljednjih slobodnih ulica i ostalih površina u ugostiteljske objekte „zaštitnik“ Raguž bi možda više pozornosti trebao posvetiti izradi plana upravljanja povijesnom jezgrom, a na što nas je upozorio i UNESCO pod čijom smo zaštitom.

Klub vijećnika Hrvatske demokratske zajednice u Gradskom će vijeću zahtijevati da se krene u izradu Plana upravljanja povijesnom jezgrom da bi se, među ostalim, ugostiteljstvu konačno odredila mjera – ono po čemu su, dragi Željko, naši stari bili poznati diljem svijeta – priopćenje je gradskog HDZ-a.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist