Politika

HDZ: Prvog dana potrošili 1.015.491,46 kn

HDZ: Prvog dana potrošili 1.015.491,46 kn

Izborni stožer HDZ-a reagirao je na podatke o potrošnji na oglašavanje, koje su jučer javnosti

podastrli GONG i Transparency International Hrvatska. HDZ ih proziva za iznošenje neistinitih podataka uz upozorenje da na taj način narušavaju ravnopravnu izbornu utakmicu i ove izbore čine netransparentnima.

– Jučer su GONG i TIH objavili neistiniti podatak da je 'prvog dana kampanje, 17. studenoga, HDZ (…) na oglašavanje potrošio 1.551.720 kuna'. Na mrežnoj stranici GONG-a se još navodi da je riječ o iznosu bez PDV-a. Točan je podatak da je HDZ u prvom danu na oglašavanje potrošio ukupno 1.015.491,46 kuna i to s uključenim PDV-om – priopćili su iz HDZ-a. Pozvali su GONG i TIH, koji 'na temelju analize izvjesne Promocije plus barataju podatkom koji je doslovno dvostruko veći od realnog', da trenutno prestanu s objavama neistinitih podataka narušavati ravnopravnu izbornu utakmicu i podizati netransparentnost kampanje – ističu iz HDZ-a.
 
HDZ će poštivati sve zakonske odredbe, objaviti preliminarno i finalno izvješće u zakonskim rokovima, a iz njih će, navode dalje u priopćenju, biti razvidno i ono što sada odgovorno tvrde, a to je da su u prvom danu, 'u lipu precizno, na oglašavanje potrošili 1.015.491,46 kuna s uključenim PDV-om (825.602,81 kuna bez PDV-a)'.

– Svako mjerenje koje pokazuje drugačije i prijavljuje dvostruko veći iznos ili je metodološki neispravno ili je zlonamjerno. Kako god bilo, takvo mjerenje nije vjerodostojno i narušava transparentnost ovih izbora te ćemo se obratiti DIP-u sa zamolbom da ovu situaciju primjereno riješi – piše, među ostalim, u priopćenju Hrvatske demokratske zajednice.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist