Grad

HDZ: Pravomoćno osuđeni Vlahušić i tako neće dati ostavku, ali dokad će ga Milanović i Pusić podržavati?!

HDZ: Pravomoćno osuđeni Vlahušić i tako neće dati ostavku, ali dokad će ga Milanović i Pusić podržavati?!

Dubrovački HDZ prozvao je u srijedu Zorana Milanovića i Vesnu Pusić da prestanu davati potporu pravomoćno osuđenom gradonačelniku Dubrovnika HNS-ovom Andru Vlahušiću protiv kojeg je Uskok jutros podnio optužnicu u slučaju najma tvrđave Revelin.
Naime, Uskok je na svojim stranicama, navodeći samo inicijale, objavio kako je podnio optužnicu protiv dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića i poduzetnika Lukše Frankovića zbog pogodovanja prilikom najma tvrđave Revelin u kojem posluje noćni klub. Uskok smatra kako je Vlahušić ugovorom Grad oštetio za više od tri milijuna kuna, a sam gradonačelnik te je navode je na konferenciji za novinare odbacio rekavši kako se ne osjeća krivim, a usput je čestitao i HDZ-u ”na brzini i efikasnosti”.
Tri sata kasnije konferenciju su održali i dubrovački HDZ-ovci koji su istaknuli kako neće tražiti ostavku od Vlahušića ”jer je on neće ni dati”, no za podršku pravomoćno osuđenom gradonačelniku protiv kojeg je podignuta nova optužnica prozvali su predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i predsjednicu HNS-a Vesnu Pusić.
– Danas ovdje ne tražimo ostavku od Andra Vlahušića jer znamo da za razliku od nekih drugih odgovornih i moralnih političara nije takav i da je neće dati. Zato tražimo odgovornost i odgovore od Zorana Milanovića i Vesne Pusić. Dokad će oni u svojim redovima trpiti i podržavati onoga koji je osuđen za zloupotrebu položaja i ovlasti i protiv koga je sada po drugi puta podignuta optužnica za isto kazneno djelo – rekao je predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković.
Gradski vijećnik HDZ-a Marko Potrebica Vlahušićeve prozivke od ranije danas je nazvao suludim, te rekao kako njegov problem nije političke naravi već pravosudne. Odbacio je ikakvu povezanost HDZ-a s danas objavljenom optužnicom Uskoka.
”Njegov problem nije HDZ nego on sam i njegovi postupci koji moraju doći na naplatu. Koliko je njegova prozivka HDZ-a suluda kada kaže da smo mi odgovorni za optužnicu za Revelin govori i to kako je takvom logikom Zoran Milanović pokrenuo, dovršio i pravomoćno ga osudio za kazneno djelo u aferi Šipan. HDZ ni u kojem slučaju ne stoji iza optužnice koja je danas podignuta”, rekao je Potrebica te prozvao i Vlahušićeve koalicijske partnere u Dubrovniku.
– Jasno pitam SDP, Dubrovačku stranku i HSU dokad će podržavati Andra Vlahušića. Gdje je granica štete koju Vlahušić mora nanijeti da bi oni prestali u Gradskom vijeću davati podrškku pravomoćno osuđenom gradonačelniku koji je pod teretom nove optužnice, a postoje indicije da je počinio i druga kaznena djela -rekao je Potrebica te dodao kako od Vlahušića traži ispirku zbog toga što ga je osobno prozvao za ”pokušaje uhićenja”. U suprotnom je Potrebica najavio tužbu za klevetu.
Saborska zastupnica HDZ-a i gradska vijećnica Sanja Putica rekla je kako joj je žao što se Dubrovnik ponovno spominje kao grad slučaj.
– Mislimo kako ovo nije kraj problemima Andra Vlahušića s pravosudnim tijelima. Mi smo na to već upozoravali – rekla je ona.
Putica je podsjetila kako je Zoran Milanović nedavno izjavio kako bi u slučaju da se sastavljala tripartitna Vlada tražio odstupanje svih koji imaju problema s pravosudnim tijelima te pozvala Vlahušićevu zamjenicu na ostavku.
– Pozivam stoga zamjenicu gradonačelnika SDP-ovu Tatjanu Šimac Bonačić, kojoj je Zoran Milanović nadređeni da podnese ostavku i ne pruža više potporu gradonačelniku protiv kojeg je podignuta nova optužnica – rekla je Putica.
Inače, istraga u slučaju najma tvrđave Revelin pokrenuta je početkom veljače ove godine, a u isto vrijeme je objavljena pravomoćna presuda u aferi Šipan u kojoj je dubrovački gradonačelnik osuđen za zloupotrebu položaja i ovlasti zbog čega je kažnjen sa šet mjeseci zatvora uz rok kušnje od godinu dana.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist