Politika

“HDZ je postojan i uvijek tu”

"HDZ je postojan i uvijek tu"

Središnja svečanost proslave 22. obljetnice osnutka HDZ-a u Dubrovniku započela je jutros polaganjem vijenaca i okupljanjem u Karaci.

Predsjednica dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica čestitala je obljetnicu svim članovima i zahvalila osnivačima. Dodala je kako ju ovi dani podsjećaju na 1989. godinu, jer su za potrebe svečanosti "jedva dobili prostor" u Karaci. Nazočnima su se obratili i svjedoci vremena osnivanja HDZ-a, Spase Prkačin i Andrija Oberan.

Nakon zajedničkog fotografiranja na skalinima Dominikanskog samostana uslijedilo je druženje u atriju palače Sponza.

– HDZ je postojan i uvijek je tu – kazala je Dubravka Šuica te dodala kako su "možda birali pogrešne ljude, ali sigurno ne pogrešnu stranku". Podsjetila je kako su pod vodstvom HDZ-a i prvog predsjednika Franja Tuđmana ostvareni veliki ciljevi, od članstva u UN-u i međunarodnog priznanja, poslijeratne obnove do članstva u Vijeću Europe, NATO-u.
– S premijerkom Jadrankom Kosor hrabro kročimo u Europsku uniju. Upravo je njena vlada uložila ogromne napore i pokrenula pregovore, zatvorila poglavlja i ona će potpisati ugovor s Europskom unijom 9. prosinca, kazala je Šuica.

Šuica se osvrnula na situaciju u Dubrovniku, istaknuvši kako HDZ u Gradskom vijeću nastupa vrlo konstruktivno. Podsjetila je na sve što je u Gradu učinjeno za vrijeme mandata HDZ-a.

– A oni? Nered, kaos, nepotizam, optužnice. Recite mi jedan njihov projekt? Ne žele Pelješki most, ne žele autocestu kroz Hrvatsku, niti golf po zakonu niti marinu u Gružu. Dubrovačka mini-Kukuriku koalicija pokazatelj je kako bi moglo biti na nacionalnoj razini, istaknula je Dubravka Šuica te dodala:

– Sva bijeda lokalne vlasti sadržana je u zabranjenoj strati. Toliko o liberalnoj demokraciji, uskogrudnost i nedemokratičnost. Pokisnut će perje Kukuriku koalicije 4. prosinca.

Prigodne govore održali su i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Frano Matušić te župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Na svečanosti u Sponzi već tradicionalno podijeljene su iskaznice novim članovima, a ispred Sponze uslijedila je humanitarna degustacija vina od Pelješca do Konavala, čiji prihod je namjenjen oporavku mladog plivača Juga Damira Đurića.

Program proslave završava u nedjelju svetom misom u 10 sati u Dubrovačkoj  katedrali.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist