Politika

HDZ: Inzistiramo na besplatnim udžbenicima za sve osnovnoškolce

HDZ: Inzistiramo na besplatnim udžbenicima za sve osnovnoškolce

Dubrovački HDZ oglasio se priopćenjem nakon jučerašnjeg sastanka u Gradskoj upravi na temu Prijedloga Proračuna.

U priopćenju stoji:

„Na inicijativu predsjednika Gradskog vijeća Mata Frankovića jučer je u Maloj vijećnici održan sastanak svih vijećnika, gradonačelnika i pročelnika gradskih upravnih odjela na kojem se raspravljalo o prijedlogu gradskog proračuna.

Predsjednik Gradskog vijeća Franković smatrao je nužnim da se osnovni elementi prihodovne strane te planirani rashodi pojedinih upravnih odjela predstave svim predstavnicima političkih opcija u Gradskom vijeću, a sve u svrhu realnijeg i kvalitetnijeg Proračuna na dobrobit Grada i građana.

– Hrvatska demokratska zajednica zalagat će se da se što veći broj projekata koje je nosio program Za duplo bolji Grad uvrsti u Proračun Grada Dubrovnika, a posebno ćemo inzistirati na uvođenju besplatnih udžbenika za sve dubrovačke osnovnoškolce te da Grad uplati 860 tisuća kuna VK Jugu kako bi mogli Vrtlaru platiti zemljište u Solitudu – istaknuo je Franković.

Neki od prijedloga za koje će se vijećnici Hrvatske demokratske zajednice također zalagati su: subvencija za besplatni brodski prijevoz stanovnicima Elafita tijekom cijele godine, projekt spojne ceste most dr. Franja Tuđmana – Pobrežje, proširenje dječjeg vrtića na Osojniku, proširenje ceste za Bosanku, projekt izgradnje dvorane OŠ Montovjerna, projekt Dom umirovljenika OB Dubrovnik, projekt izgradnje podhodnika na Nuncijati, zatim povećanje porodiljnih naknada za treće dijete 20.000,00 kuna, za četvrto 40.000,00 kuna i za peto dijete 50.000,00 kuna, za svako novorođeno dijete u povijesnoj jezgri, Elafitima i Gornjim selima povećanje naknade na 15.000,00 kuna, potom stipendije za srednjoškolce i studente, subvencije stanarine za tristo obitelji ili parova u iznosu od 1.500,00 kuna te povećanje umirovljeničkog dodatka.

Vijećnici kluba HDZ-a zalagat će se i da se proračunske stavke Ostali rashodi među kojima ima i onih čija vrijednost prelazi 300.000,00 kuna svedu na 30.000,00 kuna.

Narednih dana gradski vijećnici razgovarat će s pročelnicima Upravnih odjela te vidjeti koji prijedlozi su realni te se mogu ugraditi u Proračun. No, ono što je svima ostalo nejasno jest 10 i pol milijuna kuna predviđenih za Lazarete.

Budući je njihova obnova završena, nije jasno za što idu sredstva?

Ipak, predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković istaknuo je zadovoljstvo konstruktivno održanim sastankom te istaknuo kako je međustranački dijalog jedini način za postizanje konačnog cilja, a to je jednoglasno usvajanje Proračuna Grada Dubrovnika za 2015. godinu.“

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist