Aktualno

HDSSD zastupnicima: Koga zastupate, tko vas plaća?

HDSSD zastupnicima: Koga zastupate, tko vas plaća?

Nakon javnog odustajanja Vlade RH od projekta Pelješki most, odnosno nakon što je jučer raskinut ugovor o njegovoj gradnji oglasio se i Hrvatski Demokratski Slobodarski Savez Dalmacije (HDSSD).

Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti:

– 'Kukuriku koalicija' se od preuzimanja vlasti loše odnosi prema jugu Hrvatske, od tragičnih stavova kratkotrajnog ministra Komadine o n-toj traci prema Rijeci i jednom potpunom ništa 'nizvodno od Zadra', preko neartikuliranih i za stanovništvo dubrovačkog područja uvredljivih pojašnjenja o prometnim rješenjima, do jučerašnje objave o otkazu ugovora za izgradnju Pelješkog mosta.

Kroz sve ove mjesece nitko od saborskih zastupnika iz šire Dalmacije, koji bi trebali predstavljati narod, a ne sebe, nije dobio dopuštenje svojih komiteta za javno reagiranje ili protivljenje. Stoga usput, pitanje i njima: tko vas je izabrao, koga zastupate, tko vas plaća?

Potpuno razumijemo tešku situaciju Hrvatske ispopljačkane i pokradene od 1991., no sposobnost upravljanja i vladanja vidi se po i vizijama i dugoročnim projektima, što ovaj otkaz ugovora jasno elaborira – nemamo novce, nećemo ih nikad ni imati, krepajte dok se prevozite na tovarima, a mi ćemo radije pomoći razvoj neumskog zaleđa i dalje (ovdje se vizija vidi) prijateljskog nam grada Trebinja, koji je svojski branio Jugoslaviju i zato opravdano rušio Dubrovnik.

Ako interpretacija, pak, da je most ukinut kako bi se naudilo 'prohadezeovskim tajkunima' drži vodu, onda nikakav optimizam ovog jadnog naroda nema baš nikakvo uporište.

Dodatno trabunjanje o trajektnim pristaništima kao spasilačkim surogatima, za sebe pokazuje i vizije i očito nepoznavanje 'materije' u najširem smislu – nismo čuli da se je itko od ovih koridorskih autora izjasnio, a trebao bi, da ima viziju razvoja Pelješca, Korčule i cijelog dubrovačkog područja koja se time gubi i cijeli jug Hrvatske ostavlja tamo gdje jest.
 
I ne samo tamo – ostavlja ga jednako i na milost i nemilost svih mogućih ustupaka koji će proizaći iz genijalne koridorne poveznice koja, doduše, neće moći primati kamione, ali ćemo je zato platiti i vlastitim novcem i tko zna još čime. Traženja od strane BiH još nisu poznata, no vjerojatno je da ćemo morati uživati u nekom budućem priopćenju Vlade RH o suverenom prolazu za BiH do Luke Ploče. I o još sličnih pregovaračkih uspjeha.

Smatramo da je ugovor o Pelješkom mostu trebalo staviti na čekanje, ili odgodu, nikako ga ukinuti. I ne zaboraviti da pobijediti na izborima znači prije svega obvezu, u ovom slučaju obvezu brige za sveukupni teritorij i sve stanovnike RH, a ne gotovo s gnušanjem govoriti tek problemu za koji jednostavno nema novaca.
 
Jednako i posebno znači ne zaboraviti hrvatski jug i biser Dubrovnika čijoj žrtvi zahvaljujući najvećim dijelom Hrvatska i jest postala neovisna zemlja. Čije stanovnike osim svega ne treba pri tom još i vrijeđati, harna Vlado RH – priopćenje je Hrvatskog Demokratskog Slobodarskog Saveza Dalmacije.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist