Hrvatska

Hasanbegović u Dubrovniku: Politiku HDZ-a ne smiju voditi ni mediji ni politički lobiji

Hasanbegović u Dubrovniku: Politiku HDZ-a ne smiju voditi ni mediji ni politički lobiji

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović rekao je u nedjelju u Dubrovniku kako je veliki zagovornik dugoročne suradnje s Mostom, te kako HDZ u koaliciji treba zadržati HSP AS, a ne smije dopustiti medijima da kreiraju stranačku politiku.
Odgovarajući na novinarske upite o tome je li moguća kolicija HDZ-a i Mosta, Hasanbegović je rekao kako je zagovornik takvog rješenja.
– Koalicija je moguća, ona je strateška i ona je jedina moguća. Svi znaju da sam kao ministar surađivao s kolegama iz Mosta i da sam načelno veliki zagovornik HDZ-a i Mosta, ne kao privremenog rješenja već kao dugoročnog strateškog političkog partnerstva za buduće godine – rekao je Hasanbegović.
Na upit treba li HDZ zadržati HSP AS, te smatra li da je ta stranka donijela više štete ili koristi HDZ-u, Hasanbegović je ustvrdio kako ne vidi razloga da HSP AS ne ostane u političkom savezu s HDZ-om.
– Nema razloga da HSP AS ne bude uz HDZ. Riječ je o stranci koja je odano surađivala u Domoljubnoj koaliciji i ne vidim razloga, posebice zbog te jedne pravaške dimenzije da HSP AS ne ostane u jednoj vrsti politčkog saveza s HDZ-om. Na koji način i u kojim izbornim jedinicama to tek treba dogovoriti. Ta stranka je donijela korist Hrvatskoj demokratskoj zajednici, ona pokriva nama blisko biračko tijelo i HDZ se u svojoj politici mora usmjeravati prema svojim biračima i ne dopustiti da politiku stranke kreiraju bilo mediji, bilo politički lobiji koji na nijedan način nisu povezani s HDZ-om – rekao je Hasanbegović.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist