Hrvatska

HAKOM UPOZORAVA Ne sklapajte ugovore za druge osobe jer ćete nagomilati troškove!

HAKOM UPOZORAVA Ne sklapajte ugovore za druge osobe jer ćete nagomilati troškove!

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) upozorava korisnike kako se na tržištu pojavila nova vrsta prijevare.

Naime, kako se ističe u priopćenju za medije, određen broj korisnika, tijekom mjeseca studenoga, sklopio je pretplatnički ugovor kod operatora, a zatim su, za određenu novčanu ˝naknadu˝, mobilni uređaj i SIM karticu predali osobama s prijevarnim namjerama.

– Te osobe aktivirale su uslugu preusmjeravanja poziva na inozemne brojeve, kao i usluge konferencijskih poziva, čime se omogućuju paralelni međunarodni pozivi. Na taj način, pretplatnicima koji više nisu u posjedu uređaja i SIM kartice, stvaraju se ogromni troškovi, koji višestruko premašuju iznose ˝naknada˝ koje su ti pretplatnici primili u zamjenu za sklopljeni ugovor. HAKOM upozorava korisnike da ne nasjedaju na ovakve i slične pokušaje prijevare i ne ustupaju svoje SIM kartice drugim osobama, budući da iz tog mogu proisteći samo neželjeni troškovi, a koje je poslije nemoguće spriječiti i kontrolirati – navdeno je u priopćenju.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist