Sport

HAJDUK I NKNA LIBERTAS POTPISALI UGOVOR O SURADNJI ‘Ovo je povijesni dan za dubrovački nogomet!’

HAJDUK I NKNA LIBERTAS POTPISALI UGOVOR O SURADNJI 'Ovo je povijesni dan za dubrovački nogomet!'

Nogometni klub nogometna akademija Libertas postao je partner Hrvatskog nogometnog kluba Hajduk.

Ugovor o sportsko-poslovnoj suradnji potpisala su u ponedjeljak popodne u Gradskoj vijećnici Grada Dubrovnika dva predsjednika, Niko Musladin u ime NK NA Libertas te Ivan Kos u ime HNK Hajduk.

-Želimo se približiti drugim sredinama. Sretan sam što smo ovdje ispred vas. Zapravo formaliziramo ono što već radimo. Pratimo rad kluba, a ovim smo otvorili lijepu priču jer se kao narodni klub želimo svima približiti te podržati ono što nogomet jest, a to su naša djeca, budući naraštaj, ono što ostaje iza nas. Sve što radimo, radimo za njih. Želimo im omogućiti normalan razvoj kroz šport, a to smo prepoznali u Libertasu. Želimo im pružiti infrastrukturnu i stručnu pomoć kako bismo sutra imali nešto još ljepše, što će svima nama ostati – istaknuo je tom prilikom predsjednik HNK Hajduk Ivan Kos.

-Ovo je dan za povijest dubrovačkog nogometa. Hvala svima koji su radili na ovome, a predstavnicima Hajduka što su nas pratili te baš u nama prepoznali rad, trud i uspjehe na terenu. Kako bismo proveli sve točke ugovora, uz podršku Grada Dubrovnika, Dubrovačkog saveza športova i Športskih objekata, imat ćemo organizaciju raznih natjecanja i kampova, gdje moramo iznjedriti nove talente koji će predstavljati naš grad u Splitu. Sretna nam budućnost! – rekao je predsjednik NK NA Libertas Niko Musladin.

-Hajduk je klub koji živi za narod, a posljednjih godina okrenuo se svom podneblju Dalmaciji. Uprava kluba prepoznali su nas, klub osnovan prije sedam godina, mali klub po svemu osim po radu i odnosu prema djeci. Oduševljen sam. Kad su me prije šest mjeseci zvali iz Hajduka, mislio sam da je neka šala. Ali sam shvatio da nas već tri godine prate i sve znaju o nama. Hvala Hajduku na ukazanom povjerenju, nadam se da će ‘mini-Hajduk’ zaživjeti na hrvatskom jugu -izjavio je sportski direktor NK NA Libertas Ivica Cumeljan.

Svečanosti je, uz predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebicu, nazočio i gradonačelnik Mato Franković.
-Entuzijazam ljudi koji su klub vodili na početku, kao i danas, govori koliko se toga može napraviti kad si uporan i znaš što želiš. NK NA Libertas uspio je prestići neke klubove koji godinama postoje na području Dubrovnika. Pokazali su kako raditi s djecom. Vjerujem da će potpis ugovora dodatno osnažiti mlade generacije i dati im dodatni motiv, kako bi ubuduće što više prvotimaca Hajduka dolazilo iz Dubrovnika. Uvjeren sam da će to biti tako, baš kao što je bilo u prošlosti – kazao je gradonačelnik Mato Franković.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr