Hrvatska

HAJDAŠ DONČIĆ „U ožujku 2015. podnosimo aplikaciju za Pelješki most“

HAJDAŠ DONČIĆ „U ožujku 2015. podnosimo aplikaciju za Pelješki most“

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić za ožujak 2015. godine najavio je upućivanje aplikacije u Bruxelles za sufinaciranje gradnje Pelješkog mosta.

– Nakon izrade studije preizvodivosti, Hrvatske ceste ugovaraju studiju izvodivosti koja će biti paralelno gotova kada bude ishođena cijela revizija glavnog projekta ili hrvatska građevinska dozvola. U ožujku iduće godine Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture uputit će gotovu aplikaciju u Bruxelles – izjavio je Hajdaš Dončić novinarima u Divuljama.

Izrazio je uvjerenje da će cestovno povezivanje hrvatskog juga biti preko Pelješkog mosta, jer je za tu namjenu osigurano više od 300 milijuna eura.

– Reći ću iskreno, to je dovoljno za izgradnju mosta, međutim budimo strpljivi, poštujmo proceduru. Idemo korak po korak da zadovoljimo sve uvjete – rekao je Hajdaš Dončić.

Napomenuo je kako novac za izgradnju Pelješkog mosta nije novac Europske unije, nego je to ‘naš novac’ jer Hrvatska uplaćuje novac u zajedničku blagajnu.

– To je naš zajednički novac s kojim ćemo izgrađivati zračne luke, ceste, vodovode i kanalizaciju. Samo je pitanje opravdanosti projekta i pitanje visine sufinaciranja, a o tome ne može početi pričati nitko prije proljeća sljedeće godine – poručio je ministar.

Izvor: Politikaplus

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist