Aktualno

Groblje kao preduvjet demografske obnove?!

Groblje kao preduvjet demografske obnove?!

Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje druge polovice 2011. godine koje će se iduće petka naći pred gradskim vijećnicima opet je oduševilo.

Kada se čita taj dokument na četrdeset stranica sa svim onim što gradonačelnik Vlahušić smatra svojim aktivnostima, prosječnom čitatelju ostaje samo jedan dojam. Gradonačelnik Andro Vlahušić je sveprisutan, svestran i svemoguć.
 
Naime, ono što u njegovom izvješću doista oduševljava je trud i zalaganje da ostavi dojam kako je baš on držao šmrk vatrogascima kad se gasio požar, kako je baš on pritisnuo pucu da uplati financijsku pomoć nekog ministarstva, kako je baš on osobno sjeo za valjak i izravnao asfalt na nekoj cesti.
 
Ne treba zamarati detaljima iz izvješća, već tek istaknuti nekoliko posebnosti koje 'bodu oči'.

Prije svega, valja uočiti kako gradonačelnik u uvodu svog izvješća koristi izraze poput „uzorno poslovanje“, „odgovorno“, „racionalno“, ali i ne propušta kazati kako je nekim gradskim projektima „osobno oduševljen“.
 
Premda se izvješće tiče izričito gradonačelnikovog rada u proteklom razdoblju, gradonačelnik između ostalog gotovo proročki za 2012. godinu najavljuje „veliki investicijski ciklus ulaganja u budućnost građana“, usput nabrajajući ključne gradske projekte.
 
Iz izvješća se tako može saznati kako je izgradnja groblja na Dupcu ni manje ni više nego jedan od preduvjeta za demografsku obnovu. Također, konačno smo saznali da gradska uprava trenutno broji 198 zaposlenika. Nadalje, gradonačelnik je, barem prema izvješću, u proteklom razdoblju čupao korov, mijenjao žarulje po Gradu, deratizirao i dezinsekcirao. Najavio je objavu registra dužnika, ali i registar svih dubrovačkih studenata „uz mentorstvo i head-hunting za dubrovačko tržište rada“.
 
Između ostalog, gradonačelnik je u svom izvješću potvrdio milijunski financijski gubitak projekta Dubrovačke kartice gdje prihod nije dostigao gradonačelnikova predviđanja (umjesto željenih 4,5 zarađeno je 3,5 milijuna kuna). Također je dodijelio potporu KUD-u Neum u iznosu od 50 tisuća kuna, koji je isplaćen iz proračuna Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more čiji je pročelnik Milan Perić ujedno i predsjednik Zavičajne udruge Neum.
 
Inače, čitavo izvješće prožeto je raznim 'tipfelerima' i nedovršenim rečenicama što je vjerojatno posljedica nezgrapnog 'kopipejstanja' raznih objava sa službene stranice Grada Dubrovnika i dopisa raznih gradskih službi.
 
Netko u gradskoj upravi svoj posao očito nije odradio kako treba, a gradonačelnik vjerojatno opet nije vidio što potpisuje!

Pročitajte još

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist

Plenković: ‘Sutra ujutro krećemo s formiranjem većine’

Dulist

BRANKO BAČIĆ PROGLASIO POBJEDU Velika izlaznost nam je dala snažan legitimitet

Dulist