Politika

Grmoja na Korčuli: Briga o otocima bit će mi na prvom mjestu!

Grmoja na Korčuli: Briga o otocima bit će mi na prvom mjestu!

Kandidat Mosta za dubrovačko-neretvanskog župana Nikola Grmoja danas je sa svojim kandidatima za zamjenike, Matom Tomljanovićem i Dariom Pecotić posjetio otok Korčulu. Tom prilikom okupljenim građanima i simpatizerima poslali su snažnu poruka o tome da njihove potrebe županijskoj vlasti moraju biti na prvom mjestu.

– Korčula je biser naše županije koji se do sada nažalost posve zanemarivao. To je bio jedan od glavnih razloga mog političkog angažmana, želim svojim doprinosom mojim otočanima omogućiti kvalitetniji standard života. Jedni od prvih projekata za koje ću se zalagati su izgradnja trajektnog pristaništa Vela Luka i Ubli na Lastovu, kao i kvalitetna zdravstvena zaštita na cijelom otoku. S druge strane, moram skrenuti pozornost na činjenicu da je iskorišteno samo 50 % turističkih kapaciteta Korčule, a potencijal je iznimno velik. Drugi veliki problem je nezaposlenost i tu smo pripremili niz mjera kako bismo omogućili mladim, obrazovanim ljudima adekvatne uvjete za život i rad – izjavila je Daria Pecotić.

Grmoja je podsjetio na probleme koje godinama pogađaju otoke Dubrovačko-neretvanske županije, a za koje aktualni župan nema sluha.

– Posve je nevjerojatno da Daria, Mato i ja danas slušamo o problemima kao što su nedostatna zdravstvena skrb za otok veličine Korčule koja broji gotovo 16 000 stanovnika. Svaki stanovnik mora imati pravo na zdravstvenu zaštitu i naš prvi potez bit će subvencioniranje smještaja liječnika specijalista kako bismo ih potaknuli na rad u našoj županiji. Ponosan sam što je dio mog tima osoba poput Darie Pecotić, koja najbolje poznaje sve izazove otoka Dubrovačko-neretvanske županije. Uvijek ćemo biti otvoreni za sve prijedloge i suradnju s građanima, što nije bio slučaj kod gospodina Dobroslavića. Interesi naših građana su mi na prvom mjestu, bit ću najsnažniji glas hrvatskoga juga – poručio je Grmoja.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist