Politika

Grmoja: Birači nam neće zamjeriti krizu vlasti, vjerojatno se sprema velika koalicija protiv nas

Grmoja: Birači nam neće zamjeriti krizu vlasti, vjerojatno se sprema velika koalicija protiv nas

Politički tajnik Mosta i kandidat za župana Dubrovačko-neretvanskog Nikola Grmoja rekao je u petak u Dubrovniku kako ne vjeruje da će birači Mostu zamjeriti krizu vlasti u državi, a istaknuo je kako smatra da je protiv njih moguća ‘velika koalicija’.
– Kriza vlasti se ne treba zamjeriti nama nego onima koji su je izazvali i odrekli se većine kako bi zaštitili kriminal u Agrokoru. Mi nismo nikakvi rušitelji ni revolucionari, mi smo ljudi koji su u svojim jedinicama lokalne samouprave pokazali kako se odgovorno vodi grad i vraćaju dugovi. Na isti način ćemo preuzeti još neke županije i gradove – rekao je on.
Na upit kome Božo Petrov može biti na daljinski upravljač, kako je nedavno rekao Plenković, Grmoja je odgovorio kako se njima svašta prišivalo.
– Bili smo Udbaši i projekt Crkve, u zadnje vrijeme i ruski projekt. Kad vide da se ne može utjecati na borbu za vrijednosti onda nam pokušavaju nešto prišiti. Ako bilo tko ima ikakva saznanja da netko upravlja Mostom neka to obrazloži –  rekao je on.
Upitan hoće li premijer Plenković, kako je najavio, već u ponedjeljak početi razgovore oko podrške, Grmoja je rekao kako postoje političke stranke koje se prije lokalnih izbora nisu htjele izjasniti.
– To su u prvom redu HNS, IDS i HSS tako da postoji mogućnost sastavljanja većine, ali je pitanje kako će to utjecati na HDZ jer se već događa određeni rascjep. Vidimo izjave Davora Iva Stiera, Miro Kovač čeka u prikrajku, a udare izvana vrši Zlatko Hasanbegović – rekao je Grmoja.
Upitan je li zadovoljan kako povjerenik za Agrokor Ante Ramljak obavlja svoj posao, odgovorio je kako nema nikakvih novih informacija od izlaska iz Vlade.
– Nakon što smo izašli iz Vlade nemamo novih informacija, sad je za situaciju u Agrokoru odgovoran premijer Plenković, povjerenik Ramljak i ministrica gospodarstva Martina Dalić. Oni moraju podnijeti račun građanima i reći što se događa u Agrokoru – rekao je on.
Ustvrdio je kako postoji šansa za ‘veliku koaliciju’ kojom bi se izbjegao Most, no istaknuo kako bi takva situacija najviše naštetila samim strankama koje u nju uđu.
– Realnije je to nakon novih izbora nego sada, prije da će se pokušati presložiti s HNS-om ili nekim drugim, a ako ne bude išlo ići će na nove izbore. Kad vide da je Most tad napravio još bolji rezultat, onda će možda reći da idu u neku koaliciju da očuvaju stabilnost u kojoj je dobro samo nekima –  rekao je Grmoja.
Kandidat Mosta za gradonačelnika Dubrovnika Maro Kristić poručio je kako iz kontakata sa građanima osjeća duh pobjede na lokalnim izborima
– Potpuno mi je svejedno s kime ću ući u drugi krug. Očekujem dobar rezultat naše liste za Gradsko vijeće kao i liste Srđ je Grad s kojom ćemo surađivati – rekao je on.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist