Kultura

‘GRGUROVI HUKOVI’ Održani književni susreti u Ravnom

'GRGUROVI HUKOVI' Održani književni susreti u Ravnom

U sklopu obilježavanja Dana općine Ravno, 8. rujna, na veliki blagdan ovoga kraja Malu Gospu, ovih dana u tom malom, vrlo lijepom, atraktivnom i središnjem mjestu Popova polja i Južne Hercegovine, održava se nekoliko zanimljivih događanja, od kojih izdvajamo nekU večer održan koncert klape Kaše.

Ovog petka, 9. rujna održana JE i sad već tradicionalna književna manifestacija ‘Grgurovi hukovi’ , pokretač koje je znani pjesnik i književnik Hercegovine Ljubo Krmek, a na kojoj se i ovaj put okupio veliki broj pjesnika, te kao dragi gosti i članovi Društva dubrovačkih pisaca Valentina Vukman Zelić, Joško Škerlj, Stanko Krnjić, Boris Njavro, njima se pridružio svojim pjesmama i dr. Jure Burić, a kao posebni i dragi gosti ovih susreta, večer su uveličali i Anamarija i Luko Paljetak.

Zbog ‘straha’ od kiše, umjesto ispred prelijepe i izuzetno atraktivne prirodne ljepotice Vjetrenice, program i susret pjesnika održan je u prepunoj dvorani u Lovačkog doma, uz nastup sjajne ženske klape iz Ravnog.

Unatoč ‘strahu’ od kiše i tamnih oblaka, sudionici su uspjeli obići Vjetrenicu, prelijepo uređenu, svakako jedno od najatraktivnijih mjesta ne samo Popova polja, već i puno šire, koju ako niste, trebate što prije obići i posjetiti, te su u društvu domaćina pokrovitelja i pokretača ovih književnih susreta, načelnika Općine Ravno Andrije Šimunovića obišli ovaj lijepi kraj, od mjesta Zavala i tamošnjeg lijepog istoimenog restorana u obnovljenoj željezničkoj stanici, do Ravnog, spomenika Ruđeru Boškoviću u samom središtu na glavnom trgu, te mnoga druga lijepa mjesta.

Posebnost je svakako i obnovljena nekadašnja željeznička stanica u Ravnom, u kojoj je obitelj Dragana Čokljata uredila prelijepi mali hotel i restoran, nazvan ‘Stanica’ i prepun sačuvanih vrijednih detalja nekadašnje ‘pruge’, od kojih tek izdvajamo sačuvani i obnovljeni klavir kojeg je u Ravno prije više od sto godina donio austrijski inženjer, u vrijeme kad se ‘pruga’ gradila.

Program obilježavanja Dana općine Ravno se nastavlja, te je za subotu 10. rujna najavljeno predstavljanje knjige, zbirke kolumni znanog hrvatskog lingvista i onomatista dr. Domagoja Vidovića ‘O rodu jezikom i poneka fraška’, a sve pod pokroviteljstvom načelnika Općine Andrije Šimunovića.

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist