DuList IN

GRAND GOURMET 2016. Zlato za Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik!

GRAND GOURMET 2016. Zlato za Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik!

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik dobila je zlatnu medalju na međunarodnom festivalu Grand gourmetu 2016.

Ovogodišnji, drugi po redu Grand Gourmet međunarodni je festival u sklopu kojeg se odvija individualno međunarodno natjecanje konobara, barmena, barista te natjecanje ugostiteljskih objekata kao timsko natjecanje konobar – kuhar.

U organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija te suorganizaciji Grada Makarska, TZ Makarska, hotela Meteor festival službeno je započeo u utorak,  8. studenog, a trajat će do petka, 11. studenog.

Individualno natjecanje zamišljeno je kao mogućnost prezentacije osobnosti i kvalitete konobara, dok je posebnost timskog natjecanja  zajednički rad kuhara koji pripremaju zadana jela za 4 osobe i konobara koji ista jela poslužuju. Svaki dan festivala u jutarnjem dijelu  posvećen je predavanjima, edukacijama i treninzima, a u poslijepodnevnom dijelu natjecanjima i izložbama. Posebno vrijeme rezervirano je za srednje škole – njihovu edukaciju  i  natjecanje.

Glavni cilj projekta je promocija, edukacija i usavršavanje ugostiteljskih djelatnika, njihovih znanja i vještina.

– Na međunarodnom natjecanju Grand Gourmetu 2016. zlatna medalja pripala je sljedećim učenicima naše Škole: Zrinki Bukvić, Andrei Kuzman, Antoniju Pandaku i Patrik Priglu i njihovom mentoru, prof. Luki Šimunović koji su se s još 50 učenika 9. studenog pridružili terenskoj nastavi. Učenici su dobili ovu prigodu jer se ističu u aktivnostima prezentacije škole kao što je bila Dubrovačka trpeza – ističu iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist