Grad

GRADSKO VIJEĆE Vlahušić: Kućice će biti na Stradunu!

GRADSKO VIJEĆE Vlahušić: Kućice će biti na Stradunu!

U sklopu vijećničkih pitanja HNS-ov Nenad Vekarić pitao je gradonačelnika može li vratiti kućice na Stradun.

– Meni kućice nisu lijepe i ne volim miris kuhanog vina. Pečene kobasice mi bolje sjedaju, ali zar je to važno? Za nijedan problem nisam dobio toliko reakcija kao s micanjem kućica s Place. Grad je bio pun Dubrovčana i to je jedino važno. Odluku da se zabrane kućice tumačim ovako:

To je odluka duhom oronulog Dubrovnika koji želi gledati Dubrovnik svog djetinjstva, a uskraćuju ga drugima – rekao je Vekarić.

Vlahušić je na to odgovorio kako će kućice na Stradunu ipak biti.

-Kućice će biti na Stradunu i Medo će biti na Stradunu. Razgovarao sam s ministricom kulturom Ninom Obuljen. Danas u 15 sati sam dobio dopis od pročelnice Konzervatorskog odjela Žane Baće u kojem je bio stav Povjerenstva Ministarstva kulture. Mi smo dostavili dokumentaciju Konzervatorima krajem rujna na očitovanje, a povjerenstvo je vodio pomoćnik ministra kulture Davor Trupković. Mi smo imali pozitivan stav, a konzultirao sam i ostale gradove nitko nije imao problema s postavljenjem kućica. UNESCO nam je dao pisan stav da je to u redu. Postigli smo dogovor da će pomoćnik ministra doći u Dubrovnik kako bi Grad Dubrovnik s Ministarstvom kulture napravio kompromis. Nismo još definirali kako će to izgledati. Prošle godine Ministarstvo kulture na čijem je čelu bio Berislav Šipuš je potvrdilo da montažne kućice nisu problem – rekao je Vlahušić.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist