GradPolitika

GRADSKO VIJEĆE Potrebica Vlahušiću: Ovo je manipulacija! Ne skrivajte se iza gradskih zaposlenika!

GRADSKO VIJEĆE Potrebica Vlahušiću: Ovo je manipulacija! Ne skrivajte se iza gradskih zaposlenika!

U utorak od 15 sati nastavljena je deveta sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.

Kao 15. točka predmet rasprave je Prijedlog zaključka o prihvaćanju Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika za razdoblje od 2015. do 2020. godine. Točka je jednoglasno usvojena, baš kao i točka 16. (Prijedlog zaključka o djelomičnom oslobađanju od plaćanja komunalnog doprinosa obveznika Barleca Djokaja iz Mokošice).

Pred vijećnicima se potom našla točka 17. Prijedlog rješenja kojim se odlučuje zaključiti Ugovor o osnivanju prava služnosti polaganja i održavanja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda naselja Šipanska Luka s društvom Vodovod Dubrovnik d.o.o.

–  Očigledno je da će sustav platiti Grad Dubrovnik. Zanima me zašto je tvrtka Mikado odustala od ulaganja? – pitao je Lukša Matušić. Pero Vićan je dodao kako se nigdje ne spominje tko su vlasnici parcela.

– Moj prijedlog je da se u odluku stavi kako su parcele vlasništvo Grada Dubrovnika. Ako nam se da obrazloženje zašto to gradimo, dignut ćemo ruku za ovo. Javnost je bila impresionirana obećanjima tvrtke Mikado, što će sve obnoviti, a taj je projekt Vile Katino postao klasični primjer devastacije – kazao je Vićan. Olga Muratti je na tu temu kazala kako je ulagač nekoliko puta obećao sam izvesti dustav odvodnje i pročistača otpadnih voda.

– Znam što je obećano, ali ne znam što je potpisano. Shvaćam da je ovo pretpostavka koja je nužna za gradnju sustava kanalizacije. Ako nisam u pravu, recite. Ljude više nije briga tko će graditi – rekla je Muratti. Vićan je na to dodao kako je gradnja sigurna, ali i da treba vidjeti s investitorom Mikado u kojem postotku je spreman sudjelovati.

– Šipanjcima su se obećavala brda i doline,a nikakav ugovor nije napravljen. Projekt šipanske kanalizacije je prijavljen za europske fondove, i Grad i vodovod ne bi trebali sudjelovati s više od 30 posto – kazao je gradonačelnik Vlahušić. Točka je većinom glasova usvojena.

Prijedlog rješenja kojim se odlučuje zaključiti Ugovor o osnivanju prava služnosti polaganja i održavanja sustava odvodnje otpadnih voda istočnog dijela naselja Orašac s društvom Vodovod Dubrovnik d.o.o. prihvaćen je jednoglasno, kao i Prijedlog zaključka o prihvaćanju teksta Pravilnika o dodjeli stipendija učenicima i studentima s područja Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist