Grad

GRADSKO VIJEĆE ‘Peti put’ pokrenut projekt izgradnje stadiona Lapad

GRADSKO VIJEĆE 'Peti put' pokrenut projekt izgradnje stadiona Lapad

Inicijativa za pokretanje projekta Arene Lapad došla je od strane vijećnika DDS-a.
Mostov Maro Kristić rekao je kako se ovime pokreću predradnje za objavljivanje međunarodnog tendera za izgradnju Arene Lapad po modelu javno-privatnog partnerstva.
Istaknuo je kako zemljište na Lapadu imovinsko-pravno nije čisto, već na određene čestice postoje zahtjevi za povratom.
-Ako ti imaovinsko-pravni odnosi budu trajali predugo, morat ćemo razmišljati o drugim rješenjima – rekao je on.
HDZ-ov Gordan Špero rekao je kako godinama nije uloženo ništa u sportsku infrastrukturu u Dubrovniku, te kako je to imperativ.
Istaknuo je kako bi se trebalo krenuti u projektiranje sportske dvorane u sklopu koje bi bio jedan centar.
DUSTRA-in Riki Rossetti rekao je da je ovo peti put da se pokreće inicijativa za izgradnju stadiona u Lapadu.
Napomenuo je kako gabariti stadiona dozvoljavaju izgradnju stadiona kapaciteta do pet tisuća mjesta te kako se nije moguće dogovoriti sa stanovnicima tzv. baraka pokraj stadiona koji se ne žele iseliti.
Kristić je odgovorio kako je nedavno pokrenut zahtjev za povrat dijela zemljišta koji obuhvaća prostor cijele istočne tribine i svlačionica, a dodao je kako ni prostor zapadne tribine s parkingom nije čist jer tamo imaju dvije parcele u vlasništvu RH i jedna privatna čestica.
Rekao je kako projekt stadiona zahtijeva nova infrastrukturna rješenja zbog očekivanog većeg priljeva ljudi u slučaju izgradnje.
HSS-ov Vido Bogdanović postavio je nekoliko pitanja vezana za stadion, od toga je li lokacija uopće pogodna za stadion, hoće li biti pomoćnog igrališta te hoće li se graditi atletski poligon i trgovački centar te kako je određen kapacitet stadiona. On smatra kako ta lokacija nije primjerena jer ne postoje infrastrukturni uvjeti za izgradnju stadiona na toj lokaciji.
Riki Rossetti rekao je kako se nigdje u svijetu ne može automobilom doći do stadiona.
Marko Potrebica rekao je kako se ovom odlukom daje naputak Upravnom odjelu napraviti pripremu za tender i rješavanje cjelokupne dokumentacije kako bi se mogao konačno pokrenuti ovaj projekt.

Blaž Pezo rekao je kako se do brojke od pet tisuća sjedećih mjesta došlo po zadanim kriterijima za moguće održavanje i međunarodnih utakmica.
Mladen Gojun rekao je kako po standardima UEFA-e Dubrovniku treba stadion 4. kategorije gdje je točno propisano 4800 sjedećih mjesta kao i tip rasvjete itd.

Zaključak je usvojen većinom glasova.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist