Grad

GRADSKO VIJEĆE Pašaliću kojem se ‘je*e što misle Dubrovčani’ produljena koncesija

GRADSKO VIJEĆE Pašaliću kojem se 'je*e što misle Dubrovčani' produljena koncesija

Marina Frapa dobila je većinom glasova produljenje koncesije na parkiralištu na Lapadskoj obali.. Rok na koji je produljena koncesija je siječanj 2018. godine umjesto 2019. godine, nakon čega će se ta površina vratiti RH.

Gradonačelnik Mato Franković rekao je kako se ne bi ništa postiglo ukidanjem koncesije za projekt koji je gotovo pred završetkom.
-Nekome se ne sviđa projekt, nekome sviđa. Mislim da su gatovi mogli biti manji. Mi nismo građevinska inspekcija – rekao je Franković te dodao kako Grad nije imao nikakve veze s ovim projektom osim što izdaje koncesiju na parking.

Mostov Maro Kristić rekao je kako građevinski akti koji su izdani nisu u skladom s UPU-om Gruški akvatorij, a dodao je kako je zbog toga podignuo tužbu na Upravnom sudu.
– Žao mi je što Luka Dubrovnik nije ustrajala u svojim zahtjevima i sudskim procesima jer bi svakako na kraju dobila koncesiju. Ja bi ovo sada uskratio – rekao je Kristić.

HSS-ov Vido Bogdanović rekao je kako je izdaja činjenica da je Grad Dubrovnika spriječio svoju tvrtku da sudskim putem stekne koncesiju za marinu.

– Prevara je što ministarstvo nakon presude Upravnog suda opet dalo koncesiju istom koncesionaru, a Gradsko vijeće se nije htjelo miješati. To je tamo jedan betonski monstrum koji je pokrio Malu Veneciju i Ljetnikovac Pitarević. Investitor već pregovara o prodaji, a o tome nitko ne govori. Tamo nema ni trafo stanice, nema dovoljno vode i nema kanalizacije. Tko će to izgraditi, opet mi. S njime treba lijepo na dubrovački. Jedini čovjek koji je ovdje postavio leđa je Božo Memed, ali kad su mu zaprijetili otkazom iza njega nije bilo nikoga – rekao je vidno uzrujani Bogdanović.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović