Grad

GRADSKO VIJEĆE Nikša Konsuo v.d. ravnatelj, koalicije se ‘raspale’ na Kinematografima

GRADSKO VIJEĆE Nikša Konsuo v.d. ravnatelj, koalicije se 'raspale' na Kinematografima

U 16 sati počinje 14. po redu sjednica Gradskog vijeća.

Na dnevnom redu su među ostalim imenovanje novog ravnatelja dubrovačkih Kinematografa, ali i imenovanje ovogodišnjih Laureata.
Raspravljat će se i o Muzeju Domovinskog rata, a na repertoaru će se naći prepucavanja oko rješavanja izvorišta Palata.

TIJEK SJEDNICE:

23:17 Sjednica je završila

Imenovanje ravnatelja Kinematografa

22:46 Na natječaj koji je raspisan u listopadu javila se jedino dosadašnja ravnateljica Đive Golvo. Nju je predložilo Upravno vijeće Gradskom vijeću – rekao je uvodno maro Kristić te dodao kako se na Odboru za izbor i imenovanje tajno izjasnio o ovoj temi.

Od pet članova Odbora za izbor i imenovanje u tajnom glasovanju samo su dva člana rekla za Đivu Galov, dok se tri člana nisu izjasnila – rekao je Kristić te dodao kako je stvar sada na Gradskom vijeću.

Pero Vićan je rekao kako se na toj sjednici Odbora pitalo mora li se izjasniti za ili protiv nekoga te dodao kako nije dao podršku Galov.

-Nisam zaokružio ništa jer to znači da nisam dao podršku – rekao je Vićan.

Mladen Gojun (SDP) podsjetio je kako je Đive Galov imala sve kriterije ispunjene za imenovanje za ravnateljicu Kinematografa. Imala je potporu Upravnog vijeća kao i Kulturnog vijeća.

-Pojedinci se igraju, a koji su listići važeći? Ja smatram kako se prazni listići drže kao nevažeći i kao takvi većina je onda dva važeća listića. Ovdje je jasno i ja očekujem kako će predsjednik bez problema staviti ovo na dnevni red Gradskog vijeća. Svi uvjeti su ispunjeni i klub SDP-a će podržati Đivu Galov za ravnateljicu jer nema razloga da je ne podrži – rekao je Gojun.

Olga Muratti rekla je kako netko, da bi bio kandidat treba dobiti većinu od ukupnog broja.

-To znači da netko mora imati većinu od ukupnog broja. Ovdje su od pet listića samo dva bila za. Dakle nema prijedloga za Gradsko vijeće – rekla je Muratti te pitala je li natječaj zaključen u roku.

Maro Kristić rekao je kako je Đive Galov legitimni kandidat jer ima podršku svih tijela te kako Gradsko vijeće mora donijjeti svoju odluku je li za to da Đive Galov bude ravnateljica ili ne.

22:57 Od 23 vijećnika Za Đivu Galov je glasovalo 11 vijećnika (HDZ, SJG i SDP), protiv je bilo sedam vijećnika (4 vijećnika DDS-a, Mira Buconić HSS, Ivan Šimunović HSP AS te Domagoj Carević Dustra), a 7 ih je bilo suzdržanih (HNS, HSU i Esad Ćustović).

Na sjednici u trenutku glasovanja nije bilo Marijete Hladilo (HDZ) i Matije Ćale Mratović (HNS).

Prijedlog nije prošao, a ovo izglasavanje pokazalo je kako ni samo koalicije unutar sebe nisu čvrste, a kamoli suradnja o točke do točke.

Inače, kada se krenulo u prebrojavanje vijećnika kako bi se utvrdilo je li Galov ‘izvisila’ s većinom zamjenik gradonačelnika u panici je otrčao iz vijećnice kako bi brže bolje doveo HNS-ovu Matiju Ćale Mratović u vijećnicu.

23:10 U tijeku je sastanak Odbora za izbor i imenovmanje kako bi utvrdili što i kako dalje. Najvjerojatnije se ide na v.d. ravnatelja. Kako se već danima šuška riječ je o visokopozicioniranom djelatniku Cinestara Dubrovnik.

23:13 Gradskom vijeću je Odbor za izbor i imenovanje za v.d. ravnatelja predložio Đivu Galov i Nikšu Konsua.

Đive Galov dobila je 9 glasova za. nikša Konsuo dobio je 13 glasova potpore. (DDS, HNS, DUSTRA, HSU). Nikša Konsuo je novi v.d. ravnatelj Kinematografa, a ide se u raspisivanje novog natječaja za ravnatelja/icu Kinematografa.

Prijedlog izmjena odluke o autotaksi prijedlogu

22:12 Pero Vićan je predložio da se iz Povjerenstva koje je imenovano kako bi se izradila nova kvalitetna odluka isključe svi sudionici osim nadležnog UO i predstavnika Gradskog vijeća, odnono predstavnici taksista.

Marko Potrebica zatražio je da se u Povjerenstvu ostave predstavnici Udruženje obrtnika autotaksi prijevoznika (dio žutih taksista) jer su ”pokazali dobru volju”, a Udruženje je jedino legitimno koje predstavlja taksiste bez obzira kako su se podijelili.

Maro Kristić je rekao kako je njihov prijedlog odluke bio bolji od onog koji je dao nadležni upravni odjel te također zamolio Vićana da odustane od svog prijedloga za izuzećem.

Gradonačelnik Vlahušić rekao je kako Potrebica govori o taksistima koji su pokušali preko političke stranke ući u Gradsko vijeće.

-Oni su podijelili građane i zbog toga nisu dobili ništa glasova na izborima. Moj primarni interes je za 45 tisuća stanovnika. Preko vikenda sam bio u mostaru i tamo se svi živi voze s taksije. Oni voze za marku po kilometru i svi se tuku za voziti. Ja još nisam vidio od ovih taksista da žele biti servis građana, ali sam vidio da žele biti političari. Ja podržavam stav gospodina Vićana – rekao je Vlahušić.

Vićan je rekao kako ne tjera nikakav inat te podsjetio kako je za vrijeme studija vozio taksi.

-Predstavnici taksista su tajno snimali sastanak i puštali po kafićima. Ne govorim napamet. Ako ovo dopustimo imat ćemo 17 udruženja. Njihov prijedlog nije ništa bolji od prijedloga UO. Oba prijedloga treba još brusiti. Molim vijećnike da daju svoj glas, a ne želim se prepirati – rekao je Vićan.

Mato Franković rekao je kako smatra da odluka koju je napisao prvi taksist Grada Božo Miletić pravno dobro posložena te istaknuo da smatra kako njihovim sudjelovanjem neće biti oštećeni ni ‘Plavi’, ni ‘Narančasti’ ili neki treći.

Pero Vićan rekao je kako među taksistima u Gradu trenutno vlada najveći nered. Rekao je kako su česte situacije kada pojedinci voze po cijeni po kojoj hoće te kako se mora uvesti red.

22:45 Odluka je usvojena, a odlučeno je kako će sastancima prisustvovati odvjetnik koji ima punomoć svih taksi udruženja.

BEZ RASPRAVE

22:10  Prijedlog odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za obavljanje komunalnih djelatnosti na temelju pisanog ugovora za radove održavanja nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina na području Grada Dubrovnika za 2016.,2017. i 2018. godinu,  Prijedlog izmjena i dopuna proračuna za 2016. godinu, odnosno tehničko usklađivanje proračuna, Prijedlog izmjena i dopuna Odluke o komunalnom doprinosu, Prijedlog izmjena i dopuna programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2016. godinu, Prijedlog zaključka o raspisivanju natječaja o dodjeli sredstava udrugama (kojom se definira kako nije moguće dati novac proizvoljno udrugama Hrvatska pomaže i Baseline), Prijedlog odluke o izradi DPU-a športsko-rekreacijskog parka Gospinog polja prihvaćene su bez rasprave.

 

Izvršenje Programa javnih potreba u športu Grada Dubrovnika za 2015. godinu

21:40 Mato Franković rekao je kako mu se obratio član uprave PK Jug Toni Miloslavić prema čijim riječima su se u Plivačkom klubu Jug događalo svašta.

-Toni Miloslavić iznio je optužbe da je Plivački klub davao pozajmice. On tvrdi da Statut nije nikad usvojen, a da prema postojećem statutu stoji da promiče sport u Vinkovcima. On imenom stoji iza svojih tvrdnji – rekao je Franković.

Olga Muratti je rekla kako je upravo zbog Miloslavića podnijela ostavku u PK Jugu.

-Ja sam podnijela ostavku u upravi PK Jug zbog njegovog kadroviranja Ja se pitam što je dosada radio, bio je u poziciji da je morao znati. On je zadnja osoba koja ima pravo pisati ikakva pisma – rekla je ona.

Andro Vlahušić rekao je kako svi sportski klubovi uprihoduju 23 milijuna kuna, a imaju rashode od 11 milijuna kuna, te istaknuo kako s obzirom na davanja koja Grad ima prema sportskim klubovima ne smije postojati članarina.

Maro Kristić je istaknuo kako svi trebamo biti zadovoljni novcima koje Grad izdvaja za sport, te uputio nekoliko kritika Dubrovačkom savezu športova, od nefunkcionirajuće web stranice, do prijave za opremu klubova koji se ne natječe već godinama.

-Imamo problem s time da klubovi ne mogu dobiti svoje termine, ali se sportska dvorana iznajmljuje rekreativcima – rekao je Kristić.

Program potreba u športu za 2016. i izvješće za 2015. godinu je prihvaćeno.

Rasprava o prijedlogu idejnog rješenja rekonstrukcije tvrđave Imperijal izrađeno od strane dr. sc. Željka Pekovića

18:46 Željko Peković iznio je svoje viđenje rekonstrukcije tvrđave Imperial. Prema njegovom rješenju Muzej branitelja smjestio bi se u Zapadni bastion tvrđave.

-U središnjem dijelu tvrđave Muzej ne bi mogao biti samostalan jer bi bio u prolazu. U Zapadnom bastionu imao bi tri ulaza, a središnji dio tvrđave mogao bi biti Memorijalna soba – rekao je Peković te dodao kako bi Muzej u Zapadnom bastionu imao 964 m2 nasuprot današnjih 311 m2.

Peković je istaknuo i kako je Ministarstvo kulture dalo dopuštenje da se iskopa plato ispod tvrđave te podzemljem poveže istočni i zapadni bastion. Naglasio je i kako bi se u tom slučaju napravio i depo za Muzej ispod bastiona, odnosno u podrumu.

18:50 Mato Franković rekao je kako je osobno prozivan u nekoliko navrata od strane braniteljskih udruga, te kako je očekivao jedinstven stav braniteljskih udruga oko pitanja Muzeja Domovinskog rata.

-Nismo do toga mogli doći i posljednjih dana smo mogli čitati kako me prozivaju, a malo toga me pogodi kao kad me netko proziva i laže. može ih sram biti, nikad mi nije palo na pamet da arbitriram za ijedno od rješenja. Očekujem da će udruge biti dovoljno odgovorne i ereći ”ovo je najbolje rješenje”. Mi nismo neprijatelji branitelja, svi imamo isti cilj, a to je Muzej Domovinskog rata – rekao je  Franković te dodao kako ne brine hoće li Muzej biti u zapadnom ili istočnom ili nekom drugom dijelu.

Gradonačelnik Vlahušić rekao je kako je tvrđava u nadležnosti Gradskog vijeća, te kako se ne može očekivati konsenzus po ovom pitanju.

-Srđ je Grad svaku sjednicu traži raskidanje ugovora. Što se tiče braniteljskih udruga, imamo ih 16, a nastale su zbog razlaza po bitnim pitanjima. Tražit konsenzus od njih nije moguće – rekao je Vlahušić.

19:10 Maro Kristi (SJG) rekao je kako je ugovor s Razvoj golfom raskinut sam po sebi, te pozvao vijećnike da ne daju legitimitet toj tvrtki. Pitoa ih je misle li da se izmještanje i infrastruktura može napraviti za manje od 7-10 godina.

Mladen Gojun je istaknuo kako nije sporno da žele Muzej, rekoa je kako neće govoriti o Ugovoru. Složio se s Kristićem kako se tvrđava ne može riješiti u manje od 7-10 godina što je rekao Maro Kristić.

19:28 Ivo Gjaja rekao je kako je priča o golfu smokvin list za nekretninski biznis.

-Ne vidim da se gradske službe trude odraditi sve što trebaju u roku. Treba definirati što će biti s odašiljačem, a izmještanje stupa koštat će oko 70 milijuna kuna. Tko će to platiti – rekao je Gjaja.

19:30 Ivo Gjaja istaknuo je kako se ne može raspravljati o Zapadnom bastionu dok se ne riješi pitanje odašiljača.

-Svaka čast udrugama, ali mi moramo iskazati zahvalonst onima koji su dali svoje živote i zdravlje. Oni će s našom primjerenom odlukom biti zadovoljni – rekao je Gjaja.

Ljubomir Nikolić pitao je tko je uopće tražio izmještanje Muzeja.

-Jesu li to braniteljske udruge, građani ili investitor? Morate imati na umu da mi uvijek glasujemo za neki interes. Ne znam da su branitelji ili građani tražili izmještanje? Moramo i mi preuzeti odgovornost, ne možemo to prodati za 55 kvadrata sanitarnog čvora – rekao je Nikolić te dodao kako središnji dio Muzeja nije predmet koncesije.

-Koncesionar nema pravo izmještati Muzej bez suglasnosti Gradskog vijeća – rekao je Nikolić.

19:45 Vijećnik DUSTRA-e Esad Ćustović za govornicom je istaknuo kako još uvijek nije na čistu sam sa sobom’treba li nam taj muzej ili ne.’

Marko Potreica poručio je Maru Kristiću da od novog Ministarstva uprave traži reviziju zakonitosti ugovora, a Kristić mu je uzvratio kako su brojni dijelovi ugovora sporni i nezakoniti.

-Ugovor je nezakonit, a štetu trpi Grad Dubrovnik koji ne naplaćuje 3 posto koncije. Prema informacijama koje mi imamo najviše braniteljskih udruga je za to da Muzej bude na prostoru cijele tvrđave – rekao je Kristić.

Mato Franković rekao je kako Gradsko vijeće mora dati ”jasno mišljenje o onome što oni misle”, te kako mu je jasan stav liste Srđ je Grad koja je protiv svih varijanti jer traže raskid ugovora o koncesiji.

Maro Kristić ponovio je svoje pitanje vijećnicima znaju li uopće koja je to procedura izmjestiti repetitor i riješiti infrastrukturu.

-Želimo li mi taj Muzej odmah ili da čekamo neki drugi rat? – pitao je Kristić

20:15 U raspravi oko eventualnog izmještanja Muzeja sukobili su se Ljubomir Nikolić i Mato Franaković

Nikolić je istaknuo kako su sve udruge koje su se izjasnili protiv izmještanja Muzeja to napravili os 19. do 23. prosinca dok su sve udruge koje ,su za izmještanje svoj pristanak dali 15. siječnja, kada se izjasnio i razvoj golf.

-Meni je poražavajuće da ste o tome obavijestili investitora, a niste vijećnike – rekao je NIkolić.

Franković mu je uzvratio da iskrivljuje činjenice te da mu ‘ne inputira da je namještao’ bilo što.

To mi nije na kraj pameti – rekao je Franković.

20:20 Pero Vićan (DDS) rekao je kako smatra da ne postoji pravna utemeljenost za raskid ugovora s Razvoj golfom te kako svaka zainteresirana strana može pokrenuti spor pred sudom za raskidanje ugovora.

Ustvrdio je kako smatra da je dobro da nemaju sve braniteljske udruge isti stav.

-Udruge svoje stavove mogu dati, ali približava se dan kad će se GV morati izjasmniti. Možemo tražiti mišljenje stručnjaka, ali ne možemo predvidjeti kako bi to moglo završiti. U ovom slučaju predviđena je arbitraža, gdje već hodamo kao bosi po trnju – kaže Vićan.

Istaknuo je kako ne vjeruje da će se o ovoj točki izjašnjavati večeras te kako nijedna varijanta ‘nije zrela za odlučivanje’.

20:35 Gradonačelnik Vlahušić rekao je kako je projket golfa na Srđu prošao dvoje gradonačelnika i četiri saziva Gradskog vijeća te kako je riječ o ”međunarodnom projektu” koji je postao problem.

-Ja sam uspio održati projekt živim, a da se ništa nije dogodilo. Sada mi je lakše kad mogu raspravljati. Prije kad smo imali 13:12 ruku Pero i Olga su osigurali ruke, onda smo se mogli dogovoriti s Šuicom i Bulićem. Sada se s vama ništa ne možemo dogovoriti. DO petog mjeseca riješiti ćemo sve osim golfa i garaže. Riješit ćemo sve što Potrebica izmisli, ali ne to dvoje. Otvorio sam nedavno kuvertu i u njoj je stalo da je garaža napravila 127 milijuna kuna i za 15 dana će se otvoriti stečaj na taj iznos. AKo netko ima te novce neka je uzme pa ćemo mu vratiti – kaže Vlahušić.

20:45 Mato Franković je istaknuo kako se braniteljske udruge ne mogu usuglasiti niti oko varijante A ni B izmještanja Muzeja te kako se danas neće donositi nikkakv zaključak oko smještaja Muzeja Domovinskog rata.

20:52 Ivan Viđen pitao je zašto se raspravlja dva sata oko točke oko koje ne postoji zaključak u prijedlogu akta! Očitao je vijećnicima bukvicu o političkoj kulturi. Istaknuo je kako se prije ikakvih radova na Muzeju mora napraviti jako puno toga.

-Prema lokacijskoj dozvali treba izgraditi cijelu infrastrukturu – rekao je Viđen koji je pročitao dio teksta iz lokacijske dozvole mInistarstva te ustvrdio kako će trebati barem desetak godina prije nego razvoj golf uopće počne uređivati neki budući Muzej.

Ponovio je kako lista Srđ je Grad smatra kako se ugovor o koncesiji raskinuo sam po sebi jer je UPU Bosanka za tvrđavu predvidio pretežito kulturnu, a ne ugostiteljsku namjenu što je suprotno odrednicama ugovora, odnosno u tom slučaju predviđeno je da se ugovor raskine automatizmom.

Viđen je podsjetio kako su Srđevci podignuli ustavnu tužbu protiv proširenja projekta golfa sa 100 ha na 310 ha te kako je Visoki upravni sud presudio u njihovu korist.

Naglasio je i kako su vijećnici jednoglasno odlučili da u središnjem dijelu tvrđave Imperial tijekom narednih 20-ak godina bude stalni postav koji se i sada nalazi na Srđu.

21:10 Sanja Putica sa govornice je odgovorila Viđenu o ‘demokratskim standardima i ustrojstvima javnih tijela’, rekavši kako je njegova stranka donijela odluku o suradnji s Domoljubnom koalicijom. Rekla mu je kako ne može spočitavati HDZ ne brigu za branitelje, a obrušila se na njega rekavši mu kako ne može izjednačavati cijeli projekt golfa s Muzejom Domovinskog rata.

-Građani su se o golfu izjasnili na referendumu, ma kako god ga vi tumačili – rekla je prilično oštro Putica.

21:27 Nakon opaske Olge Muratti kako ona radi ujutro, a da se rasprava sastoji pretežito od replika točka je zaključena bez glasovanja, odnosno bez zaključka.

Prijedlog odluke o odvodnji otpadnih voda Aglomeracije Dubrovnik, Zaton, Trsteno, Koločep i Lopud

17:30 U tijeku je rasprava o izvorištu Palata. Marko Potrebica je istaknuo kako se problem Palate može ponoviti svaki dan sve dok se ne riješi kanalizacijski sustav. Pitao je zašto gradonačelnik skriva mišljenja stručnjaka. Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić ustvrdio je kako je ovakvo rješenje neprovedivo, dok je HDZ-ov Marko Potrebica ustvrdio kako je spreman odgovarati pod punom materijalnom odgovornosti.

-Gradonačelniče vi me tužite ako sam nešto slagao. Tamo je bila fekalna bakterija, a postoji mogućnost da se to opet ponovi – rekao je Potrebica te ppitao Vlahušića zašto javnosti nije prenio mišljenja stručnjaka o vodi s Palate.

Vlahušić mu je odgovorio kkao ne može odgovarati na hipotetska pitanja i kako tom logikom postoji mogućnost da prije dođu izvanzemaljci na Stradun prije nego se HDZ promijeni.

-Ako je voda ispravna ispravna je. Ako nije, nije – rekao je Vlahušić te dodao kako postoji mogućnost da se incident može opet dogoditi.

-Može se dogoditi i da postoje živa bića u svemiru kao i da se zagadi Palata. U kojoj mjeri, ne znam – rekao je Vlahušić.

17:45 Matija Ćale Mratović (HNS) je istaknula kako će se slični problemi kao na Palajti uskoro pojaviti i na izvorištu Ombla jer se iznad nje gradi naselje. Upozorila je kako bi zaista dolazilo do epidemije kada bi se izravno na izvorištu pila voda, no kako se ona procesuira od strane Vodovoda.

Pero Vićan istaknuo je kako se svakodnevno iznad Palate odbija promet, te kako je u posjedu stručne dokumentacije vezane za Palatu koju je ”predati gradskoj upravi po uvjetom da ona ne nestane kao što je to prije znao biti slučaj”.

Postavio je i pitanje je li moguće da se onećišćenje događa negdje u zaleđu, te istaknuo kako tu tematiku treba prepustiti stručnjacima.

Napomenuo je i kako još uvijek nema nikakvih informacija oko pročistača na Ombli te istaknuo osobnu bojazan kako će se uspjeti povući novac iz EU za taj projekt.

Maro Kristić, SJG predložio je da se na ovu temu sazove tematska sjednica kako bi ljudi konačno mogli dobiti neke rokove i termine. Odbijanje uprave  Vodovoda da obrazloži ovu problematiku na sjednicu okarakterizirao je sramotnim.

18:10 Predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković rekao je kako Palata nije političko pitanje.

-Činjenica je da je sada voda čista, ali za 15 minuta možda to neće biti tako. Kad slušamo o milijunima koji su potrebni ovdje ili ondje, pa nema ništa vrijednije od ljudskog života. moramo osigurati osnovne uvjete za život. AKo postoji mišljenje ZZJZ koje kaže da postoji naznaka da se bakterija u skorije vrijeme vrati pa nemojmo to zanemarivati. Nama ne trebaju politički bodovi, moramo to građanima osigurati – rekao je Franković te pitao što je dosada radila Uprava Vodovoda te zašto nije iznijela nekoliko opcija rješavanja problema.

18:30 Marko Potrebica pozvao je vijećnike da zaključe raspravu i podrže izgradnju kanalizacije kroz Zaton.

18:40 Gradonačelnik Vlahušić rekao je kako za nastalu situaciju ne može biti odgovoran Vodovod jer on samo kupuje vodu od Hrvatskih voda. Istaknuo je i kako će sada svaki mjesec pitati Vladu kada će i kako riješiti dubrovački problem s vodom.

18:42 Točka je nakon poduže rasprave prihvaćena.

VIJEĆNIČKA PITANJA i STATUTI

17:20 Vijećnici su prihvatili prijedlog Pera Vićana i preskočili vijećnička pitanja, odnosno postavit će ih pisanim putem. Nakon toga po kratkom postupku GV je dalo suglasnost za izmjene i dopune Stata osnovnih škola na području Grada Dubrovnika.

LAUREATI GRADA DUBROVNIKA

17:10 Imenovani su ovogodišnji Laureati Grada Dubrovnika.

UVODNO

16:00 Na sjednici su nazočni svi vijećnici.

16:20 Nakon izglasavanja dnevnom redu dodane su točke: Prijedlog odluke o odvodnji otpadnih voda Aglomeracije Dubrovnik, Zaton, Trsteno, Koločep i Lopud, Rasprava o prijedlogu idejnog rješenja rekonstrukcije tvrđave Imperijal izrađeno od strane dr. sc. Željka Pekovića, Prijedlog mjera socijalnog programa Grada Dubrovnika za 2016. godinu, Izvršenje Programa javnih potreba u športu Grada Dubrovnika za 2015. godinu, Prijedlog programa javnih potreba u športu Grada Dubrovnika za 2016. godinu, Prijedlog odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za obavljanje komunalnih djelatnosti na temelju pisanog ugovora za radove održavanja nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina na području Grada Dubrovnika za 2016.,2017. i 2018. godinu, Prijedlog izmjena i dopuna proračuna za 2016. godinu, odnosno tehničko usklađivanje proračuna, Prijedlog izmjena i dopuna Odluke o komunalnom doprinosu, Prijedlog izmjena i dopuna programa gradnje objekata komunalne infrastrukture, Prijedlog zaključka o raspisivanju natječaja o dodjeli sredstava udrugama, Prijedlog odluke o izradi DPU-a Gospinog polja, kao i Prijedlog izmjena odluke o autotaksi prijedlogu (Pero Vićan je predložio da se iz Povjerenstva koje je imenovano kako bi se izradila nova kvalitetna odluka isključe svi sudionici osim nadležnog UO i predstavnika Gradskog vijeća).

Ivan Viđen tražio je dopunu dnevnog reda točkom o raskidanju koncesijskog ugovora između Grada Dubrovnika i Razvoj golfa. Podsjetimo, uvrštavanje ove točke na svakoj sjednici Gradskog vijeća Srđevci su najavili kada je Gradsko vijeće odbilo utvrditi kako je ugovor raskinut automatizmom donošenjem UPU Bosanka. Ova točka nije usvojena.

16:30 Olga Muratti pobunila se zbog dodavanja velikog broja točaka na dnevni red, naročito zbog činjenice da su dodane prekasno.

Istaknula je kako točke dnevnog reda ‘padaju’ jer ih predlažu oni koji nisu dovoljno stručni, a kao primjer navela je točku o dodjeljivanju sredstava udrugama zbog toga što je Ministarstvo srušilo točku o dodjeljivanju 450 tisuća kuna udruzi Hrvatska pomaže.

Marko Potrebica rekao je kako se načelno slaže s Muratti ali i napomenuo kako je najveći broj točaka došao iz gradske uprave.

16:40 Pero Vićan je zbog činjenice da se sjednica događa uoči Feste i trebala bi biti ‘polusvečana’ tražio da se skinu vijećnička pitanja. Nakon što je to predsjednik GV-a odbio Vićan je tražio od vijećnika da ne postave nijedno pitanje.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist